Lidé, stavte pyramidy!

Želva Leesa konečně vymyslela pro lidstvo skutečně podnětný rozvojový plán! Pokud se jej lidé budou držet, výrazně prospějí životnímu prostředí.


Jak želva postupně zjišťuje, většina megalytických staveb postavených v České republice v posledních letech je stavěna jen proto, aby se stavělo - přes veškeré proklamace realita ukazuje, že stavby žádný praktický význam nemají.
Želva nechce mít žádné oplétačky se soudama, a proto nebude jmenovat přímo, jen naznačí. Dobrým příkladem stavby pro stavbu je nedávno dokončený megalitický sportovní svatostánek, do kterého nikdo nechodí. Jiným dobrým příkladem je s velkým humbukem ve významném krajském městě postavená spalovna, která bohužel nemá co spalovat.
Tyto příklady ukazují, že účelem nebylo stavby postavit, ale stavět, aby se za ně proinvestovaly (samozřejmě přes spřátelené firmy) peníze. Podobné stavby poté, co posloužily svému účelu a prohnaly se přes ně nejlépe státní prachy, hyzdí krajinu. Želva proto soudí, že by lidé místo podobných zbytečných staveb měli stavět jednu centrální betonovou pyramidu, přes jejíž budování by se centrálně proplachovaly spřáteleným firmám všechny veřejné peníze, co mají jít do stavebnictví. Každá firma, která by dotace promývala, by k pyramidě přidávala další vrstvu betonu - silnou přímo úměrně výšce dotace, kterou rozkrádá.
Krajinu by přestaly ohavit stále nové a nové sportovní či spalovací haly, pyramida by utěšeně rostla, a Češi by brzy prosluli jako národ, který vybudoval největší debilitu planety.
Tak pravila želva Leesa