Společenství templářů Nežer želvu!

Když jsme s mým dlouholetým kamarádem Štěpánem Volčíkem zakládali subjekt, který se chce věnovat prosazování zájmů želv v postmoderní společnosti, měli jsme velký strach, zda nás nebudou mít za ochranáře. Pedofily, kanibaly nebo hajzly bychom ještě snesli, ale ochranář je trochu moc!!! Proto jsme se rozhodli, že k ochraně želv založíme Společenství templářů.


Náš řád se měl původně jmenovat Ordo nežer želvi, ale pak jsme z obav, že naši sympatizanti nebudou slůvku cizímu ORDO rozumět, sáhli po skutečně českém názvu. Náš název zní Společenství templářů NEŽER ŽELVU!
Co má templářská skupina v roce 2006 vlastně konat? Nevěděli jsme, a tak jsme začali činností, kterou by v podstatě mohlo provozovat každé občanské sdružení. Sepsali jsme otevřený dopis...

Vážení pánové
Vladimír Špidla a Jan Zahradil, poslanci Evropského parlamentu.

Vážení pánové!
My, nížepodepsaní, se na Vás obracíme s žádostí o pozornost opomíjenému problému ochrany přírody. V zájmu zachování biodiverzity, trvale udržitelného rozvoje planety, ochrany přírody jako celku a venkovem i v zájmu zjemňování zvyklostí naší evropské civilizace Vás žádáme, abyste začali v Evropském parlamentu prosazovat celounijní zákaz dovozu, výroby, prodeje a konzumace želví polévky.
Jsme si vědomi, že ochrana želv nespadá do Vašich resortů, ale obracíme se právě na Vás, neboť věříme, že rovněž nekonzumujete želvy. V hluboké úctě:

A kolonky pro podpisy. Na teraristické burze 25. března jsme sesbírali asi sto dvacet podpisů a dnes jsou již podpisové archy na cestě do Bruselu. Věřím, že naši europoslanci učiní konzumaci želv ráznou přítrž. Ale ani náš templářský řád nespí - v příštím týdnu zde naleznete ke stažení petiční arch, ve kterém se kromě želv zastaneme proti jejich konzumaci člověkem i žab (stehýnka) a šneků, takže podpořit naši templářskou iniciativu budete moci i Vy.