Více zkouřených zviřátek!

Zatímco veverka Huli slaví narozeniny, stává se obliba marihuany masovou nejen u hlodavců, ale dokonce i u ještěrek!

Dostal jsem dva dopisy - jeden klasickou, druhý elektronickou poštou. V tom papírovém (z pražské ZOO) byla adopční listina veverky Huli na rok 2006.
Občanský průkaz veverky...
Ano, jsem adoptivním otcem veverky již druhým rokem. To to letí... Placení výživného na hlodavce bylo letos trochu dobrodružné - kromě veverky kapské byla v seznamu zviřátek vhodných pro adopci i veverka bušová. Nikdy jsem zvíře pojmenované po Georgi Bushovi neviděl, ani jsem netušil, že existuje, a vyděsila mě představa, že tento tvoreček bude veverku Huli omezovat svými represivními postoji k marihuaně. Proto mě napadlo veverku Bushovu adoptovat rovněž, ale pak jsem to neučinil z obav před propojením s americkým imperialismem. A v obavách očekával, zda adopce loňské veverky - veverky kapské - dopadne dobře. Stalo se, americké spiknutí pražskou zoologickou zahradu neovládlo a adopci nikdo nepřekazil.
Sotva jsem otevřel obálku, vykoukl na mě z počítače mail s mohutnou přílohou - a v ní zfetovaný plaz!

Represionistické postoje amerického prezidenta (ani přes přítomnost bushových veverek v ČR) se mezi zvěří zjevně nechytají a racionální přístup k drogám vítězí i mezi ještěry!
Ještěrka pravděpodobně není jediné sjeté zviřátko, o kterém naši čtenáři vědí. Proto prosím - pokud máte zdokumentované i jiné živočichy, kteří fetují, zašlete nám fotografie, ať v tom veverka s ještěrkou nejsou samy!