Chci svoje želvy aneb ochranáři opět lžou

Včera uveřejnila ČTK a po ní i MF Dnes zprávu, že Inspekce životního prostředí začíná couvat, nehodlá mě pokutovat a vůbec to s mým stíháním nevidí tak vesele jako inspektor Kerouš, který mi zadržel želvy a zahájil mé stíhání za přestupek kritiky ochranářů.


Když jsem si přečetl články, opět jsem se musel smát. Nejenže mě ochranáři chtějí i nadále skrytě perzekuovat - chtějí mi z formálního důvodu zabavit želvy! Navíc dokonce - i ve svém komuniké, kdy se "stahují zpátky" - hrubě lžou a urážejí.
Doležal se po želvách poptával, sdělila veřejnosti podle ČTK inspektorka Říhová. Paní inspektorka lže. Zvířata, která mi Kerouš zabavil, byla výslovně nabízena na Internetu a já sám jsem vůbec žádnou poptávku neučinil, nepodal jsem žádný inzerát, nesháněl jsem neregistrované želvy. Pokud se za tuto pomluvu ČIŽP (lež nerozšířila paní Říhová jako soukromá osoba, ale jako státní zaměstnanec) neomluví a nebude lživou informaci dementovat, budu se nápravy domáhat soudní cestou.
Omluvu od samotné paní Říhové neočekávám. Je obecnou osobou, která nemá v ochraně přírody co pohledávat. Například jí při transportu umrzly dříve inspekcí zadržené želvy, které jela paní Říhová vracet... Když necháte umrznout chráněnou želvu k smrti, tak vás - pokud jste běžný občan - Inspekce a policie bude přestupkově a trestně stíhat. Paní inspektorka Říhová však vyvázla bez trestu a dále funguje jako profi-ochranářka. Tisková mluvčí ČIŽP paní Rolečková vysvětluje, že paní Říhové želvy pochcípaly díky technické závadě vozidla, a proto "k potrestání inspektorů nebyl shledán důvod." Takže ve výjimečných případech pro některé zákony neplatí... Je kuriozní, že tatáž paní Říhová, pro kterou díky technické závadě neplatí zákony, u jiných lidí i ve zcela výjimečných případech naopak vyžaduje stoprocentní účinnost zákonů... Jak čtenáři vědí, koupil jsem jako důkaz nečinnosti na Internetu nabízené neregistrované želvy. Kerouš mi je zadržel. Nyní ČTK uvádí: Zvířata si ale Doležal podle inspektorů nechat nemůže. "Taky si nemůžete koupit kradené auto a legalizovat ho novou státní poznávací značkou," vysvětlila postoj inspekce vedoucí oddělení sledujícího obchod s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin Pavla Říhová.
Ale samozřejmě že můžu, paní Říhová!!! Želvy jsem nabyl nezávadnou cestou jako důkaz k článku, byly sice neregistrované, ale jejich nákupem jsem neudělal nic špatného. Stejně, jako Vy jste neudělala nic špatného, když Vám technickou závadou umrzly želvy. Proto není žádný mravní důvod k jejich zadržení.
Máte-li potřebu vymáhat LITERU zákona i ve zcela neadekvátních situacích, beru. Měla byste si však - než mi definitivně zabavíte mé zadržené želvy - jít odsedět trest za ty, co jste nechala umrznout. Hloupé výmluvy o poruše klimatizace v autě jsou pro někoho, kdo chová plazy, až směšné. Pro ty, co mají želvy skutečně rádi a neužívají je pouze jako záminku k perzekuci lidí, v podobné situaci s naprostou samozřejmostí zastrčí pytlík se zvířetem pod košili, zahřejí na těle a umrznout k smrti jako Vy zvíře rozhodně nenechají!!!