Nic než želva!

Dlouhá léta jsem se domníval, že širokou veřejnost nejvíce zajímají drogy a společensky relevantní témata. Mýlil jsem se, lidi zajímají želvy.

Příliš tomu nerozumím - znám řadu lidí, kteří (například) kouří marihuanu a šňupají kokain, neznám ale opravdu nikoho, kdo by šňupal želvy. Přestože peněz je v plazech neoddiskutovatelně méně než například v heroinu, a kilo hada nikdy neprodáte za víc peněz než kilo koksu, ba dokonce ani marihuany, stačí dva články o želvách a už to vře.
Jak čtenáři vědí, pan inspektor Kerouš od zvířecí policie (českým názvem ČIŽP) mi zatkl dvě želvy - viz foto.
Samec Goat, samici nemohu najít
Poté mě začal stíhat za to, že jsem je jako důkaz a ukázku nečinnosti jeho úřadu koupil. Pak se mě pokusil člověk, který dostával peníze od ministerstva životního prostředí, podplatit, abych byl hodnej na Kerouše (stejnojmenný článek vyjde v některém z příštích Reflexů). Nabízel informace o pašerácích želv a papoušků, čtyři propisovačky a osm pohlednic s papoušky. Jako důkazní zdroj uváděl pána, který byl pravomocně odsouzen za korupci ve věci papoušků. A to se dělo i když jsem NEBYL zkouřenej!
Naštěstí se věci ujali kolegové a mé zatčené želvy mají širokou mediální podporu. Želva Goat i inspektor Kerouš jsou slavnější než prvoligoví fotbalisté!
MF Dnes - článek a komentář - Česká média - volný.cz
Nyní čekám na páně Keroušovo rozhodnutí ve věci mého stíhání. Tisková mluvčí ČIŽP paní Rolečková ještě předtím, než mi bylo sděleno jakékoliv rozhodnutí, řekla MF Dnes, že nedostanu dvě stě tisíc korun pokuty: "To je maximální sazba, musel by toho provést víc. V obdobných případech dáváme pokuty do tisíce korun." Zřejmě tam o výši pokut rozhoduje tisková mluvčí... Stejně tak je zajímavé, že před několika týdny paní Rolečková Reflexu sdělila, že za obchod se zvířaty na Síti nebyl nikdo stíhán, a nyní mluví o "obdobných případech". Čtenářská anketa: Kdy mluvila pravdu? :))))
Stejně tak by měla paní Rolečková upřesnit, co jsem "provedl". Mí tím milým slůvkem učitelky prvního stupně na mysli, že jsem si dovolil kritizovat práci jejího úřadu? V tom případě by mi měli dát vyšší pokutu rovnou, protože toho v této věci provedu ještě mnohem a mnohem více...
Jo - a buďte hodný na Kerouše!!!