Svobodu nespravedlivě vězněným!

Je patnáct let po revoluci, a přesto jsou dosud v naší zemi političtí vězni! Svobodu nespravedlivě vězněným!


Je to již více než měsíc, co byly státními ochranáři - jmenovitě Českou inspekcí životního prostředí, inspektorem Karlem Keroušem - zatčeny a uvězněny dvě nevinné želvy, Mgr. Hana Ročková a Goat. Jejich jediným zločinem bylo, že se nechaly prodávat bez povinné registrace na Internetu a byly zakoupeny jako důkaz skutečnosti, že Inspekce obchod s neregistrovanými zvířaty ve velkém toleruje.
Na rozdíl od lidí, kteří masivně na Síti neregistrovaná zvířata prodávají, jsem byl obviněn za nákup obou želv z přestupku. Obě želvy pak byly zatčeny (fízláckou hantýrkou ochranářů "zadrženy"), aniž by jim nebo mně bylo inspektorem Keroušem sděleno, zda jsme se - já i plazi - dopustili jiných zločinů než kritiky neschopnosti ČIŽPu.
Vzhledem k tomu, že kancelář "ochranářů" je zdobena preparovanou mrtvolou severaomerického aligátora, mám důvodnou obavu o osud obou málých želv. Navíc - jak Kerouš, tak další ochranáři tradičně obhajují konzumaci želv jako prostředek jejich ochrany, a tak se obávám nejen toho, že si ochranáři nechají obě chráněné želvy na ozdobu svých kanclíků vycpat. V noci mě budívá zlý sen, ve kterém vidím, jak vedení České inspekce životního prostředí chrání přírodu a mé želvy žere...
Protesty proti věznění Goata a Mgr. Hany Ročkové zasílejte ZDE tiskové mluvčí ministerstva životního prostředí (které je nadřízeným orgánem ČIŽPu), paní Karolíně Šůlové. Snad občanská angažovanost pomůže plazům opět nabýt kýžené svobody!