Kritika plíživé dementizace

V České republice dosud naštěstí ze zákona nemusí být na mikrovlnných troubách napsáno, že se v nich nesmí sušit pes. Vývoj však k podobnému idiotismu směřuje - ukázal mi to nákup sýra.

Povšimněte si, prosím, (mnou) červenými vykřičníky zvýrazněným upozorněním, že nemáte žrát igelit, ve kterém je sýr zabalen.
Konkrétního výrobce jsem musel krzevá skrytou reklamu zamazat...
Výrobce se pokouší vyvázat z odpovědnosti za to, že nějaký blb igelit pozře a pak se bude chtít soudit o odškodné. Je to hezké, ale skutečně čistě formální opatření.
Nikdo, koho nenapadne, že se igelit nejí, totiž buď nebude umět číst, nebo nebude schopen výstražnou informaci na štítku intelektuálně zpracovat a vyvodit z ní důsledky, totiž igelit nesežrat.
To, že se igelit nekonzumuje, totiž nevědí pouze negramotní divoši či mentálně retardovaní (první případ), a gramotní psychotici či totálně intoxikovaní. A ti se z psané výstrahy fakt nepoučí.
Proto prosím výrobce - nejen sýrů, čehokoliv - nedělejte ze spotřebitelů úplné kreteny. To, že se igelit nežere, je v Čechách i na Slovensku dostatečně známo.