Mám žalovat premiéra Paroubka?

Demonstrace za Czechtek jedou dál! Právě jsem se vrátil z Hradu, chtělo by se zvolat.


Realita je skromnější, právě jsem se vrátil z podhradí, z Malé Strany, z ulice před Strakovou akademií - sídlem vlády království, kde se nesmí tančit. Jo, pak jsem se ještě stavil s kamarády v hospodě. Takže jsem musel počkat, až Radio 1 vyvěsí na web rozhovor Jeronýma Janíčka s premiérem Paroubkem (k tanci i poslechu stahujte z radia 1)
Prvních dvacet minut jsem žasl, že (alespoň přede mnou skrytě) vyrostl nový moderátor - profesionál, jehož odstup, trpělivost a korektnost jsem opravdu obdivoval. Pan premiér od samého počátku totiž nastolil kulturu diskuse na úroveň tržnice, a Jeroným Janíček přesto dokázal uchovávat naprosto korektní, nezaujatý a chladný styl dialogu - i při Paroubkových osobních urážkách na jeho adresu.
Pan premiér předvedl veletrh argumentačního zoufalství, nekvalitní výprodej dezinformací, a to vše provedené formou překřikování, haštěření, skákání do řeči a zabíhání. Úrověň i styl argumentace nápadně připomínaly průběh debaty se skupinou stálých návštěvníků v maloměstské nádražní restauraci. Pan Paroubek však byl na rozdíl od nich střízlivý, svá slova myslel vážně a říkal v podstatě:
JSI - LI ODLIŠNÝ OD MÉHO, PAROUBKOVA VKUSU, TAK...Tak na koho dojde nyní, občané?
Pak jsem zbystřil: Jeroným ocitoval můj článek v Reflexu Bití místo tance a z něj časové údaje, kdy novinky.cz a idnes.cz zveřejnily policií šířené dezinformace. A pan Paroubek hbitě odvětil, že „jxd je věrohodný zdroj v uvozovkách“. Kdyby řekl „feťák“, musel bych souhlasit. Kdyby řekl, že jsem blbec, kripl, případně pazneht, šlo by o vyjádření postoje, nad kterým bych nehnul brvou, jako jsem nehnul brvou nad „vyhuleným magorem“, jak mě v jednom rozhovoru označil templář Komorous.
Zpochybňování mé věrohodnosti jako novináře - to je ale něco jiného, to je skutkový výrok, ne postoj. Své údaje zveřejněné v premiérem zneverohodněném článku mám minutu po minutě podložené listinnými důkazy - otevřenými zdroji.
A tak nevím. Mám pana premiéra žalovat? Ne o peníze, o omluvu za to, že o mně a Reflexu lže. Nebo se na něj mám, jak mi velí instinkt a nechuť vůbec se zabývat podobnými lidmi, (autocenzurováno)?
To není řečnická otázka. Fakt nevím. Máte-li názor, napište jej, prosím, do diskuse.