NEJSEM HOMOFOB aneb Ordo Forameni Ruptum

Když jsem si v dnešním Reflexu narcistně a s uspokojením četl svůj článek o Řádu Ordo Lumen Templi založeného plukovníkem Jiřím Komorousem, zpěvákem Danielem Landou a poslancem Vidímem, vyděsil jsem se. Povrchní čtenář může nabýt dojmu, že nové templáře napadám kvůli podezření, že jsou homosexuálové. Chci se tímto sloupkem od podobného podezření důrazně distancovat.

Ano, je pravda, že jsem nalezl velmi zajímavé podobnosti (názvu, symbolů i uniforem) mezi řádem Ordo Lumen Templi a Lumen Clubem řádu Ordo Novi Templi. Je pravda, že Ordo Novi Templi byli homosexuální nacisté. Ale důrazně podtrhuji, že moje překvapení a znepokojení nad shodou bylo dáno POUZE obavou, zda Ordo Lumen Templi nejsou náckové. Jejich sexuální orientace je jejich naprosto privátní záležitostí a moje ironizování a výsměch Lando-Komorousových templářů je VÝHRADNĚ ironizováním podobnosti názvu, uniforem a znaků Lumenů s nacisty, a také skutečnosti, že název Řádu není gramaticky správně (jde o bez souvislosti za sebe naskládaná latinská slova bez jakékoliv vzájemné vazby).
Můj článek v Reflexu v žádném případě není zesměšňováním případné odlišné sexuální orientace členů Ordo Lumen Templi. Zálibu plukovníka Komorouse v oblečení z černé kůže, slabost pana poslance Jana Vidíma pro černá saténová saka s lesklými vzory, a konečně záliba všech hlavních templářů v bílé přízi připomínající dámskou noční košili jsou naprosto soukromou záležitostí, do které nikomu nic není, a kdyby tyto ne úplně standardní oděvní zvyklosti templářů nebyly tak podivně vázány na znaky nacistického templářského řádu, nikdy by se záliba Lumenů v oblečení, které heterosexuální muži obvykle nenosí, nestala tématem pro článek v Reflexu.
Takže ještě jednou - článek o templářích v Reflexu není v žádném případě výrazem mé homofobie, pouze mého znepokojení nad tím, co se to vlastně kolem Lumenů děje. Ale za to znepokojení si mohou templáři sami. Členové Řádu totiž dlouhodobě odmítají vysvětlit, co název jejich spolku znamená. Kdyby otevřeně a beze studu přiznali, že se jedná o sexuální souručenství, zabránili by fámám a podezření, že jde ve skutečnosti o nácky.
A kdyby někdo nevěděl, co znamená název tohoto sloupku, pokusím se jej vysvětlit stejně, jako Landa vysvětluje význam názvu Ordo Lumen Templi. Ordo znamená Řád. Foramen (podle slovníku) pak znamená díru nebo otvor. Slovo ruptura pak doslovně znamená trhlina či natržení.