Uhrovití linuxáři a vzpoura proti otci

Před týdnem jsem si všiml, že Mozilla Firefox neumí, jako běžné moderní intermetové prohlížeče, zobrazovat při najetí myší text v tagu ALT. Tato vlastnost tagu sice není "povinná", ale šetří rychlost přenosu, proto je uživatelsky výhodnější browser, který to umí. Při psaní webů pro takový browser je pak možné vynechávat tag TITLE (bývá v něm velmi často úplně stejný text jako v tagu ALT) a šetřit tak objem přenášených dat, to jest zrychlovat načtení stránky.


Jak jsem to zmínil, strhla se opět typicky linuxářská palba nadávek na mou adresu. Čí to? Kde vlastně tyhle nejrůznější někdy více, obvykle však méně povedené pokusy opensourcářů o komunistické programování nezištným kolektivem pracujících bere energii a kde se bere ta obrovská nenávist, když si nějaký drzoun dovolí napsat cokoliv pravdivého o nedokonalosti některého z jejich hýčkaných pokusů o operační systémy a software?
Cituji namátkou: ... Tedy, když je někdo totálně blbej, tak se to obvykle snaží utajit a ne o tom psát. Tady to máme pěkně naopak. Co slovo to perla, absolutní nedouk a ignorant se pokouší vykládat standardy podle sebe....OMG, reknete mi prosim nekdo, jestli se tenhle pseudoshluk pismenek objevil i v tistenem Reflexu. Protoze jestli ano, tak dnes "novinare" muze delat opravdu kazdy, kdo se dokaze ozrat tak, ze dokaze zvracet ostatnim lidem do hlavy textoblitky....Nema cenu se vubec zabyvat clankem cloveka, co si na obrazku vyhuluje zobak. Autor je cenzurováno a o standardech nevi nic...autor je d-e-b-i-l jasne? eM a Ge o er...At uz se jedna o linux, windows nebo ted nove (x)html vzdycky stvorite neuveritelne ptakoviny, diky kterym se projevujete jako totalni nedouk...Jirko, vyhrab si díru, zalez do ní a spal se!...JXD je z-k-ur-vy-sy-n a má v hlavě uplně na-mr-dáno, nebo spíš tam nemá nic, už se mu to všechno vykouřilo. FF RULEZ FUCK MS FUCK JXD FUCK DROGY

Odpověď je freudiánsky jednoduchá. Billa Gatese a Microsoft si obsadila programátorská open source komunita - to především lidé ne úplně zralí, ne úplně sexuálně uspokojení a ne úplně psychicky dospělí - do role OTCE. A tak na tatínka se prostě musí nadávat, a to naše plastové autíčko MUSÍ BÝT VŽDYCKY LEPŠÍ NEŽ TATÍNKOVO FERRARI! A tak kdokoliv se o jejich plastikovém autíčku s tučňákem zmíní hanlivě, haní vlastně dospělost všech opensourcářů a staví se na stranu jejich nenáviděného tatínka, se kterým se ještě nedokázali uhříci srovnat a osvobodit se od jeho osobnosti.