Konec srandy, jde o život!!!

V tomto sloupku se obvykle snažím dělat si z někoho srandu, tlachat nesmysly, co vybudí maximum popuzených reakcí, či plivat po Linuxu. Tentokrát však jde o životy, takže konec srandy. Národní monitorovací středisko pro drogy vydalo včera varování - na trhu je nějaké neznámé a vražedné svinstvo!!! Přečtěte si prosím varování a šiřte je mezi přátele - uživatele. Jde o krk!!!

V tomto sloupku se obvykle snažím dělat si z někoho srandu, tlachat nesmysly, co vybudí maximum popuzených reakcí, či plivat po Linuxu. Tentokrát však jde o životy, takže konec srandy. Národní monitorovací středisko pro drogy vydalo včera varování - na trhu je nějaké neznámé a vražedné svinstvo!!!
Přečtěte si prosím varování a šiřte je mezi přátele - uživatele. Jde o krk!!!

15. dubna 2004 po užití kapsle s práškem, ve kterém se údajně měla nacházet látka s účinky podobnými LSD, došlo v Praze k velmi těžké život ohrožující otravě dvou osob. V organismu jedné z těchto osob byla prokázána přítomnost kokainu a metabolitů. Kapsle mohou mít různý obsah.
V tomto případě existuje důvodná podezření, že byla přítomna zatím blíže nezjištěná velmi nebezpečná a na životě ohrožující halucinogenní látka. Je možné, že se na ilegálním trhu může vyskytovat těchto kapslí větší množství. Další okolnosti a podrobnosti se v současné době zjišťují.

Další informace a novinky najdete na:
Informační server, spravovaný Národním monitorovacích střediskem pro drogy a drogové závislosti

http://www.extc.cz/

http://www.drogmem.cz/

http://www.lf3.cuni.cz/drogy/

Evropské monitorovací centrum pro drogy a závislosti