Kačenka dostane občanku!!!

Byl jsem nadšeným zastáncem vstupu naší země do EU od samého počátku. Samozřejmě nejsem obdivovatelem bruselské byrokracie, ale vzhledem k poloze naší země a kvalitě její populace byl náš vstup do EU pro elementární kvalitu života v této zemi historickou nutností. Češi nejsou Švýcaři. Mé teze, že se budeme mít všichni lépe, se potvrzují. I Kačenka!!!


Už nyní, před magickým prvním květnem, totiž dostávám první informace o praktickém dopadu vstupu České republiky do EU. A vstupem do Unie - mimo jiných výhod - konečně Kačenka získá důstojný a nepadělatelný cestovní pas, opatřený fotografií a číslem čipu, který bude mít v prdeli. Čip ve jmenované části Kačenky bude na hranicích přečten čtečkou, a poté tento čtečkou načtený údaj hraniční policie porovná s očima načteným číslem čipu z Kačenčina pasu a nevývratně zjistí její totožnost. Cestovní pas bude samozřejmě možné použít i při prokazování Kačenčiny totožnosti v tuzemsku.
Nový systém je výhodný hned třípříčinně. Příčina první - odpadá neskutečná byrokratická (a naprosto zbytečná) buzerace spojená s návštěvou veterináře a příslušného razítkovacího úřadu, dosud s převozem psa byť do Blavy spojená. Příčina druhá - budu Kačence nosit cestovní doklad u sebe s hrdostí, psí známka na obojku je ponižujícím znakem druhové diskriminace, v demokratické zemi má každý člověk, bulldog a dokonce i pidl bez ohledu na barvu pleti, srsti a náboženského přesvědčení nárok na vlastní průkaz totožnosti a nastřelený čip! A konečně - důvod bezpečnostní. S čipem v prdeli bude mít Kačenka výrazně nižší pravděpodobnost, že si ji bezpečnostní složky na hranicích spletou s islámským teroristou.