Neo je prase, Morfeus je vůl...

Především výslovně upozorňuji, že tím V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nemyslím charakterové kvality stejnojmenných hrdinů neobyčejného, se strojovou dokonalostí vypracovaného multimediálního marketingového stroje jménem Matrix, postaveném na příběhu, že všichni jsme ovládáni stroji.


Znalost Matrixu u P.T. čtenáře očekávám, je ostatně nezbytná už k shlédnutí a docenění meatrix. A právě o hlavních hrdinech meatrixu píšu. Ne, nepřeklepl jsem se, meatrix.
MAN: Pokud si k jeho přehrání budete potřebovat nainstalovat nějaký software, který nemáte, najděte si jej na síti. Pokud jste uživateli nějakého okrajového OS, který nepodporuje formát .swf, běžte si raději popovídat na irc o výhodách Linuxu. Vy ostatní do Meatrix vstoupíte tudy: (#).

Ano, je to vtipné a přesvědčivé. Věřím, že devadesát procent diváků na první shlédnutí usoudí, že tvůrce má pravdu. Pro prasata ve velkochovech Matrix již nesporně nastal.
Ovšem s odpovědí na utrpení zvířat, jakou předkládají tvůrci Meatrixu, se lze těžko ztotožnit. Jistě - je lepší, když se prasátko, než jej kvůli vám zabijou, abyste jej sežrali, má před smrtí dobře, než když bydlí v Meatrix. V tom mají tvůrci pravdu.
Etickým řešením však není nakupovat maso z malochovů, jak tvrdí jejich meatrixová lživá reklama. Etický postoj ke zvířatům znamená nežrat je.