Kevinův duch

Krátce poté, co mi Kevin Mitnick při své pražské návštěvě podepsal černou lihovou fixou myš, jsme s kolegyní Jasnou Sýkorovou (Lidové noviny) moderovali hackerskou besídku s ním. Než ji popíšu, krátkou storku s myší:


Jak jsem ji přestříkal bezbarvým lakem, abych si autogram neošoupal, připojil jsem ji k počítači a vzápětí přišel email, že nějací zřejmě nearijští hax()uoři nabořili server Top 100 neonacistických webů. Jako pětadvacátý nejnavštěvovanější white power web se kouzlem ocitl antifa server http://koukat.cz a na žebříčku náckovských stránek seděl mezi hakenkrajcema zničehonic zkouřený tučňák.

Foto

Zpět k besídce: Kevin na ní prozradil termín, který se na zabezpečení náckovského (ale i řady jiných) serverů mimořádně hodí: EMINEM SECURITY. Pak ozřejmil, že vedle nějakého open source OS má na notebooku také Windows (spadl mi kámen ze srdce) a že sice NIKDY NEKOUŘIL MARIHUANU, ale právník, který jej zastupoval, je JAK NA POTVORU významný kalifornský legalizační aktivista ... Takže se v bulváru objevovaly titulky „Hacker a vyhulenec“.
Přes tyto zásadní poznatky, byl nejsilnější dojem z besídky svázán s něčím jiným, než ňákej hacker. Více napoví krátká fotoreportáž:

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Veškeré další informace o Kevinově návštěvě v Praze najdete na http://www.kevinmitnick.tk.