Tož vítej v Praze, Kevine!

Sotva se rozšířila zpráva, že do Prahy přijede dělat reklamu své knize nejslavnější hacker světa Kevin Mitnick (připravuji s ním rozhovor pro Reflex), začal po Síti chodit následující email se subjektem Vítej v Praze, Kevine!


Soutez ceskych hackeru - kdo umisti na server Kevina Mitnicka pri prilezitosti jeho navstevy v Praze 25. zari 2003 prilozeny obrazek na jeho web http://www..com, vyhral nad nim! #delete#

Foto

#delete# je pravděpodobně nějaký dvanáctiletý hax()uor, alespoň kreativita nápadu tomu odpovídá. Kevin se podle rozhodnutí soudu směl posadit k připojenému počítači 20. ledna letošního roku. O deset dní později mu hackli server jeho firmy nabízející zabezpečení počítačů. Na jeho webu se objevilo:
welcome to bugbear linux labs][01.30.03]
welcome back to freedom mr.kevin ;) BugBear is trying to tell u have forget to secure your box, it was fun and easy to break into your box ;). Greetings to all the slimshaddy company,50cent,Dr.Dre nah whait a minute this is eminem spech. greeting to : bugbears,linux-master, Dkd ||, #linux architects
Foto

Připomínám náctiletému hax()uorovi: Zabezpečení Kevinova serveru pravděpodobně dělá najatý administrátor, protože Kevin se nyní věnuje spíše byznysu! Zde jeho laptop - Toshiba Satellite T1960CS, procesor 486. Ten, se kterým spáchal své husarské (pardon, hackerské) kousky. Na prodej je (s věnováním a Kevinovým autogramem fixou samozřejmě) za pouhých 9200 dolarů.
Foto