Konečná fáze deliria Microsoftu!!!

Jako u řady mých článků, i zde hrají klíčovou roli drogy. Tentokrát nikoliv marihuana, ale LSD. Konkrétně pak The Last Stage of Delirium Research Group, zkratka LSD.

(#)

Foto

Tahle vyhulená hackerská skupina (to je licence, jde samozřejmě o střízlivé a seriozní IT security specialisty) objevila bezpečnostní díru a informovala Billa. Referoval o ní Microsoft Security Bulletin MS03-026 (Buffer Overrun In RPC Interface Could Allow Code Execution - 823980) 16 července 2003, záplata na ní byla k dispozici. (#)

Stejný den pak vyšel v Security Update for Microsoft Windows text “Co byste měl vědět o bezpečnostním věstníku MS03-026“ - podrobný popis skupinou LSD objevené chyby. (#)
Automatický Billův update, jak ukazují logy mých win2k, zaznamenal: 17. července 2003 - Security Update for Windows 2000 (823980) - Automatická aktualizace.
V češtině pak vyšel k tématu Článek znalostní báze Microsoft - 823980, 22.7.2003
(#)


Tam je podrobný návod, kde si opravnou záplatu (path) stáhnout a jak ji nainstalovat. Najdeme dokonce i kapitolu: Jak potíže obejít? Ačkoli společnost Microsoft přesvědčuje všechny zákazníky, aby nainstalovali opravu zabezpečení při nejbližší možné příležitosti, je možné použít několik řešení, které lze použít před instalací opravy k zablokování vektorů používaných ke zneužití této chyby zabezpečení.Tato řešení jsou pouze dočasná. Pomáhají pouze zablokovat cesty používané při útoku. Neslouží k opravě samotné chyby zabezpečení. A popis nastavení firewallu a dalších “bočních“ možností, které zamezí zneužití chyby.
V noci z 11. na 12. srpna, o měsíc později, se na obrazovkách počítačů začalo objevovat:
Foto

Krátký výběr z tisku: www.viry.cz [12.8.2003 - 0:30] !!! PRVNÍ RPC ČERV - OBROVSKÁ EPIDEMIE !!! Očekávání některých odborníků se vyplnilo, na světě je nový, tentokrát nefalšovaný červ Win32/Blaster (nebo Win32/Lovsan) - NEW YORK 12.srpna 05:21 (zpravodaj ČTK) Ve statisících počítačů se podle odborníků již usadil Blaster, vir červího typu, který chystá masivní útok proti internetové stránce Microsoft Update - STOCKHOLM 12. srpna 16:19 (ČTK) Virová infekce, která zachvátila počítače ve Spojených státech, se dnes objevila také v některých evropských zemích a v Asii - PRAHA 12. srpna 17:43 (ČTK) Nový počítačový virus Blaster, nazývaný také Lovsan, se objevil i v Česku - www.viry.cz [13.8.2003 - 18:00] Nové varianty červa Win32/Blaster (Win32/Lovsan) jsou na světě!
A v kódu tohoto viru, který mohl chytit VÝHRADNĚ zcela zanedbaný počítač, je napsáno: "Bille Gatesi, přestaň dělat prachy a sprav si svůj software". A ten vzkaz se šíří světem Internetu jako epidemie a z viru kolabují domácí počítače i firemní sítě.
A tak soudím, že tentokrát to Bill opravdu přehnal a M$ by měl být rozpuště, vypuštěn a zapomenut. Protože je VINEN, že umožňuje, aby si díky téměř automatickému chodu jeho současných operačních systémů běžní koncoví uživatelé (přestože v autoservisu a u gynekologa jsou ti samí lidé co čtvrtrok na prevenci) neuvědomovali, že je OS alespoň jednou, na začátku, potřeba nechat seřídit někým počítačově gramotným. Dále je M$ VINEN, že jeho produkty užívají skorochytří polouci, “co so to vobstaraj sami“, kteří ovšem neumí ani stisknout F1 (pro méně zasvěcené, F1 = HELP).
A především je VINEN, že na automatickém chodu jeho serverových produktů doslova parazituje řada „systémových administrátorů“. Server, který se nakazil přes měsíc starou nezapatchovanou díru, jednoduše obsluhuje lempl.
Proto by měl být M$ zničen a Bill Gates v přímém televizním přenosu uklován bojovými tučňáky.
P.S.: Abych konečně zamezil dohadům, nakolik jsem M$ zkorumpován, rozhodl jsem se zveřejnit tuto kompromitující fotografii, ze které poznáte pravdu hrůznější korupce)
Foto