Čtvrt tuny haše

Tento týden se do medií směla dostat zpráva, že sedmého března zadrželi v Německu českou rodinu. Směřovali v dodávce nabušené čtvrt tunou hašiše směrem domů. Nešlo o žádné vyhulence, ale o standardní vycvičené kurýry, doprovázené „krycím“ dítětem. Prostě organizovaný zločin, jak má být.


Před deseti lety jsem někde do televize kvákl, že za hašiš by se mělo zavírat, a řada mých přátel mne bez váhání označila za debila. Vždyť účinná látka hašiše a marihuany je stejné THC!
Trvám na svém, hašiš NENÍ tráva, hašiš je nebezpečný. Jediné, co v mých očích dostává milost, je tuzemský skuff, který je ale v podstatě raritním jevem. Ona rodina z dodávky patří zavřít.
Důvody nebezpečnosti hašiše jsou hned tři. Za prvé: Není do něj na vidět, a tak je možné jej napančovat ČÍMKOLIV. Když chcete někoho naučit, aby chodil pro haš jen k vám (jen ten váš je totiž s heroinem) - není problém, nepozná to, když to nepřeženete, až při kouření, a to jen „zaškolený kuřák“! Když máte tak mizerný haš, že by ho nikdo nekupoval, pokřtíte ho salvií a lidi to budou kupovat, protože něco z toho „hašiše“ ucítí, a že je pančovaný zase není poznat! Pokud kupujete hašiš, jste hříčkou v rukou dealera.
Druhým důvodem jsou důvody hygienické. Když si balíte jointa z hašiše, máte naprostou jistotu, že obsahuje i trochu indického lejna, pakiskánských slin či marockých chrchlů, podle země původu. Od té doby, co jsem v Indii viděl, jak Indové hašiš vyrábějí, dávám důsledně přednost marihuaně.
A třetím (měl jsem na škole marxismus) jsou důvody až směšné: Hašiš je plný vykořisťování. Zatímco u krátkých řetězců prodeje trávy končí většina peněz u toho, kdo onen skunk vypěstoval, u hašiše dostane zdrcující většinu zisku nějaký parchant, co to risknul a převezl to, a ti malí hnědí lidé, kteří konopí na hašiš vypěstovali a pak z něj ten haš užmoulali, dostanou pět tisíc korun za kilo.