Slyšte! Slyšte! Slyšte!

Přišel mi reklamní a nevyžádaný spam, po přečtení jsem se však rozhodl jej otisknout jako článek. To, co v oblasti drog nejvíce potřebujeme, jsou pravdivé informace. A nyní již reklamní spam:


JIŽ PŘÍŠTÍ TÝDEN BUDE SPUŠTĚN NOVÝ INTERNETOVÝ PORTÁL O DROGÁCH WWW.DROGY-INFO.CZ, ZŘÍZENÝ A SPRAVOVANÝ NÁRODNÍM MONITOROVACÍM STŘEDISKEM PRO DROGY A DROGOVÉ ZÁVISLOSTI V ČR.

Drogových portálů je hodně, ale zde je malá ukázka toho, co hodlá server přinášet za zprávy. Ne represionistickou propagandu, leč nejnovější vědecké výzkumy. Malá ukázka:

Britští praktičtí lékaři budou předepisovat heroin nejhůře závislým

Původně publikováno: 17. května 2003

Zdroj: The Guardian

Autor: Alan Travis, vedoucí rubriky domácí politiky

Původní název: GPs To Prescribe Heroin for Hard-Core Users

Britský ministr vnitra David Blunkett včera potvrdil, že zanedlouho budou vydány standardy pro praktické lékaře, jež jim mají usnadnit předepisování injekčního heroinu pro nejtěžší problémové uživatele. Těsně po směrnicích budou zveřejněny pilotní podmínky pro hrazení této péče z pojištění; podle nich budou placeni lékaři, kteří budou v souladu s klinickými potřebami svých pacientů předepisovat heroin ve snaze pomoci nejtěžším uživatelům drog zvládnout závislost a nedopouštět se kriminálních činů. Podle oznámení, jež ministr Blunkett přednesl na konferenci praktických lékařů v Shefieldu, bude následovat spuštění “inovativní” reklamní kampaně ministerstva vnitra, zaměřené na děti a jejich rodiče a na nebezpečí drog skupiny A, zahrnující kokain a heroin. Informační kampaň, která proběhne v Anglii a Walesu, následuje po kampani “Poznej pravdu (Know the Score),” a odmítá základní princip kampaní typu “Prostě řekni ne (Just Say No);” výzkum totiž prokázal, že takto autoritářské kampaně nefungují. Očekává se, že nova kampaň se zaměří na poskytování pravdivých, spolehlivých, a předsudků prostých informací, které povzbudí mladé lidi a jejich rodiči ke snaze o další informovanost a znalostem o možnostech pomoci.
To je jenom ukázka, více na novém serveru. Reklama na něj slibuje:
-> VÝROČNÍ ZPRÁVY O STAVU VE VĚCECH DROG V ČESKÉ REPUBLICE AKTUÁLNÍ TISKOVÉ ZPRÁVY NÁRODNÍHO MONITOROVACÍHO STŘEDISKA,
-> KAŽDODENNÍ VÝBĚR ČLÁNKŮ NA TÉMA DROG Z ČESKÉHO TISKU
-> SEKCE "O NÁS" PODROBNĚ POPISUJE NÁPLŇ PRÁCE, KOMPETENCE A ZODPOVĚDNOSTI NÁRODNÍHO MONITOROVACÍHO STŘEDISKA PRO DROGY A DROGOVÉ ZÁVISLOSTI,
-> INTERAKTIVNÍ MAPA OSOB A INSTITUCÍ, POSKYTUJÍCÍCH PREVENTIVNÍ A LÉČEBNÉ SLUŽBY, ZAHRNUJE ADRESÁŘ, TELEFONNÍ A MAILOVÉ KONTAKTY.
-> SOUHRN ZÁKONNÝCH PŘEDPISŮ SE VZTAHEM K DROGÁM S PROVÁZEN VÝKLADEM, SROZUMITELNÝM I PRO LAIKA .
-> WEB DÁLE OBSAHUJE SOUHRN INFORMACÍ O LEGÁLNÍCH A NELEGÁLNÍCH DROGÁCH