Dokola a dokola - věčný nesmysl represe...

Který je rok? Když jsem v roce 1990 napsal článek Chceme legalizovat marihuanu, bylo těsně porevoluční období a hrozil vývoj jako v Polsku či na Slovensku.
Situace v celé republice je relativně stabilizovaná, přes naše drogové zákony naplněné větší než malou dávkou idiotismu má praxe blíže k Německu než k Polsku. Ale pak se vždy kdesi v oblasti, kde se toho jinak moc neděje, semele níže popsaný příběh: Při balení marihuanové cigarety přistihli strážníci dva mladíky ve věku 17 a 18 let a to v noci, v prostoru náměstí Za kostelem. Kvůli podezření z neoprávněného přechovávání omamné psychotropní látky, byť šlo o vlastní potřebu, je zadrželi a předali Policii ČR, kde budou vše vysvětlovat. (Listy Jindřichohradecka, 15.2. 2003)
Věčný nesmysl represe se točí čtrnáctý rok dokola, občas někoho semele, a to dokonce i nyní, když je definitivně vyvrácen poslední argument proti legalizaci marihuany - teorie „vstupní drogy“, teorie, že s trávou se začíná, s heroinem končí. Podrobnou studii, že tomu tak opravdu NENÍ, naleznete na http://www.rand.org/hot/press.02/gateway.html.