Ne znevažování holocaustu!

V posledních dnech se elektronickou poštou šíří následující pozvánka: V sobotu 11.1. v pět hodin odpoledne chystají čeští neonacisté zrůdné znevážení památky obětí holocaustu. Neonacisté Petr Kalinovský a Petr Fryč nahlásili pořádání pochodu s názvem Připomínka obětí holocaustu.


Tato dvě individua jsou chronickými neonacisty, začínali u Republikánské mládeže, pak prosluli svým vystupováním v Národním odporu Praha a dnes mají živé kontakty i s Vlasteneckou Frontou.
Zrůdný výsměch, který připravují na sobotní večer v centru pražského židovského města, nesmíme tolerovat!!! Vždyť ti samí lidé, co dnes pořádají "Připomínku obětí holocaustu", 15.března 2000 demonstrovali na antisemitském shromáždění na Karlově mostě s hesly Tady není Tel Aviv, ale Praha! či Kasl a Sidon falšují dějiny!
Připomínat oběti holocaustu je třeba právě těm lidem, kteří pochod pořádají. Proto všechny antifašisty, všechny, kteří nechtějí tolerovat nárůst neonacistických tendencí ve společnosti, prostě všechny slušné lidi této země zveme na sobotu v 17.00 na náměstí Franze Kafky v Praze 1 (u Staroměstského náměstí) na Připomínku obětí holocaustu, pořádanou českými neonacisty!
S sebou vezměte sáček popela a ihned po zahájení demonstrace jej začněte demonstrantům házet na hlavy. Myslí-li náckové své pokání vážně, chtějí-li skutečně připomenout oběti holocaustu, musí si nejdříve nechat nasypat sami popel na hlavy!!!
V žádném případě se nedopouštějte násilí, nespílejte neonacistům, nedávejte policii žádný důvod k zákroku, jenom HÁZEJTE POPEL!!! SAMO HÁZENÍ POPELA NA HLAVY DEMONSTRUJÍCÍCH NEONACISTŮ NENÍ PŘESTUPEK ANI TRESTNÝ ČIN A NEMŮŽE BÝT DÚVODEM K NÁSILNÉMU ZÁSAHU POLICIE!!!!
Prohlášení k výzvě:
Delší dobu se zaobíráme problematikou neonacismu. Oznamovatelé pochodu jsou dlouholetými exponenty ultrapravice a podle našich poznatků neonacisté skutečně chystají zneuctít v sobotu 11.1. památku obětí holocaustu průvodem, který má projít židovským městem a bude vizuálně připomínat průvody 3. říše. Připomínáme, že pan Kalinovský, ohlašovatel sobotní demonstrace, 29. května 2002 odmítl lékaře kvůli jeho rasovému původu: „Požaduji ošetření od lékaře bílé pleti,“ , prohlásil tehdy Kalinovský.
Zúčastníme akce jako mnozí další, budeme však fotografovat a natáčet. Proto se nemůžeme zapojit do občanských protestů na místě. Jakýkoliv náš čin by byl navíc neonacisty chápán jako cílená provokace. Házení špíny nebylo trestné pro zemědělce, ale házení čehokoliv - i neškodného popela - může být proti antifašistům zneužito. Neonacisty je lepší - plně v souladu s českými zákony - vypískat. Bude-li hodinu před zahájením, jak už mnozí plánují, na místě demonstrace dost slušných lidí s píšťalkami či jinými zdroji hluku, mohou být neonacisté jednoduše vypískáni.
KDO TAM BUDE A BUDE PÍSKAT, PÍSKÁ I ZA NÁS! A NEDOPOUŠTĚJTE SE, PROSÍM, ŽÁDNÉHO NÁSILÍ, NEBUĎME JAKO ONI!
Ondřej Cakl, Jiří X. Doležal (www.koukat.cz)