Bez dálnic … (nelze žít)

Bez dálnic … (nelze žít)

Bez dálnic … (nelze žít)

Média přinesla v minulém týdnu poněkud překvapující materiály – týkají se navrhovaného, poměrně výrazného zpomalení výstavby českých a moravských dálnic. U vybraných komunikací se dokončení dočkáme dokonce až po roce 2016 (například Ruzyně-Suchdol).


Stát počítá s každoročním krácením rozpočtu o významné částky, které opravdu zpomalí dokončování propojení rozestavěných silnic a dálnic pod snesitelný horizont. Poruší se celá řada volebních slibů, znásobí a prodlouží ekologické dopady dopravní intenzity, poškodí návaznost souvisejících projektů a investic. Obchvaty některých měst nebudou dokončeny, propojení a dokončení pražského dálničního okruhu se výrazně posune; očekávané osvobození labského údolí mezi Ústím nad Labem a Lovosicemi od tisíců nákladních i osobních vozů, otravujících romantická údolí i hladiny vod, se prodlouží o léta.
Každý organismus je tak kvalitní, výkonný a zdravý, jak mu funguje jeho cévní systém, dopravující na správná a potřebná místa živiny a energii. Pokud tento systém poškodíme, následky bývají nedozírné, někdy nevratné. Když se budeme chovat k naší křehké, nedostačující a svým způsobem nekvalitní silniční dopravní síti podobným způsobem, přineseme sami sobě mnoho násobících se problémů. A to stále hovoříme o těch pár desítkách kilometrů již rozestavěných projektů, jejichž dokončení by mělo stát něco přes 100 miliard.
Ale co dál? Kde jsou v tomto případě komunikace, které musí doplnit funkční evropskou síť kapacitních dálnic? Jak to vypadá s chybějící dálnicí z Prahy na jih? Kde je spoj mezi Vídní a Brnem, kde je superpotřebná druhá dálnice, souběžně s trpící páteřní osou D1? Jak podvyživené je Ostravsko, za co pyká Zlín, co náš přepychový lázeňský trojúhelník a Sudety vůbec? Nemá náš státní rozpočet přece jen zvláštně nastavené priority? Pohled na dálniční mapu Evropy je víc než výmluvný a omlouvat se stavem hospodářství šedesát let po válce není příliš fér. Vždyť kolaps pražské dopravy o minulém víkendu, kdy dočasná nefunkčnost jediného silničního mostu zkomplikovala cestování po celých středních Čechách, je nejen příkladem víc než dobře ilustrujícím současný stav, ale hlavně mementem velmi vážně varujícím.