Mistr podrazu v akci

Mistr podrazu v akci

Mistr podrazu v akci

Jak se teď nenávidím za to, že jsem byl dobrým prorokem. Nevěřil jsem, že předseda ČSSD Jiří Paroubek dodrží dohody o úsporném balíčku. Čaroděj z Lidového domu mě nezklamal!

Jak se teď nenávidím za to, že jsem byl dobrým prorokem. Nevěřil jsem, že předseda ČSSD Jiří Paroubek dodrží dohody o úsporném balíčku. Čaroděj z Lidového domu mě nezklamal!

Ještě ve středu večer jsem cestou z Ostravy do Prahy v autě poslouchal čtyři hodiny Paroubkův krásný znělý hlas. Dokola mě hladil ujištěním, že se jeho ČSSD dohodla s ostatními parlamentními stranami na kompromisní dohodě Janotova balíčku, takže hlasování ve sněmovně nebude hodné ani TV záznamu. Málem bych za to předsedovi koupil další růžové kalhoty!
Ve svém blogu (TEĎ NÁM FAKT VĚŘTE, Reflex.cz, 21. 9. 2009) jsem se obával, že se Paroubek naoko dohodne s ostatními stranami, aby nevypadal jako nejhorší kazisvět; načež bez mrknutí oka otočí jako třeba s předčasnými volbami a s pomocí komunistů a pár přeběhlíků protlačí sněmovnou opak.
A už je to tady! Všem webovým serverům vévodí zpráva o další Paroubkově zradě: navzdory partajním dohodám si předseda ČSSD přinesl i na sněmovní hlasování o snížení deficitu státního rozpočtu svá marťanská opatření na jeho zvýšení.
Nenadávejte mi teď, že nevidím přes svou zášť k němu: jeho poslední zradě se dokonce diví i takový mistr politického podtrhu jako Miroslav Kalousek, dnes jeden z mučedníků TOP 09. Ať už Paroubek prosadí či neprosadí cokoli, víme jedno: pokaždé, když tenhle člověk otevře pusu, lže.
Není to ale bohužel jeho bezpáteřnost, co je na Paroubkovi nejhorší. Nakonec co chcete od člověka, který nám za komunistů prodával místo řízků osmaženou strouhanku? Nejhorší na Paroubkovi je, že mu to dokola prochází u tolika lidí. Copak jsme vážně takoví idioti?



Související články:

Teď nám fakt věřte

Petr Holec: TEĎ NÁM FAKT VĚŘTE (Reflex.cz, 21. 9. 2009)
Nedivil bych se následujícímu scénáři: ČSSD se před hlasováním naoko dohodne s ODS, aby nevypadala úplně jako ČSSD. Poté schválí opak s komunisty a Zubovou.
Pohádky Petry Paroubkové
Zelený Raoul: POHÁDKY PETRY PAROUBKOVÉ (Reflex č. 39/2009)



Další články Petra Holce najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST