Teď nám fakt věřte

Teď nám fakt věřte

Teď nám fakt věřte

V nedělní Partii na Primě mluvil i jihomoravský hejtman Michal Hašek. Paroubkův mladý sekerník se tvářil jako ztělesnění politické vstřícnosti. Tuším další podlou zradu ČSSD.


Samozřejmě jde o státní rozpočet a tzv. Janotův balíček, jímž chce ministr financí snížit hrozivý deficit aspoň tak, abychom Maďary na cestě k bankrotu následovali až po Paroubkově volebním vítězství, ne za jeho ministrování.


ČSSD, jejíž předseda si i v době hluboké hospodářské recese připadá jako Ježíšek s pytlem plným drahých dárků pro své voliče, se pořád nemůže smířit s tím, že každý protikrizový balíček musí bolet všechny voliče – tedy i její. Nakonec kvůli tomu mu říkáme protikrizový, ne? Těžko si můžete krizi užít s třináctým důchodem v kapse a šrotovným. Pochopitelně to znamená i sociální škrty.
Hašek se v TV prohlásil, že ČSSD souhlasí s většinou Janotových návrhů. Jak státotvorné! Kdybych dobře neznal paroubkovsko-rathovskou školu demagogie, málem bych uvěřil, že chce ČSSD skutečně jednat. Bohužel hejtman zapomněl dodat, že jeho strana souhlasí především s těmi návrhy, s nimiž nesouhlasí ODS, a u ostatních zatím odmítá kompromis.
Navíc chce ČSSD balíček ve sněmovně schvalovat ne jako vyvážený celek, ale jako jednotlivé zákony. A právě v tom tkví zrada.
ČSSD má ve sněmovně spolu s KSČM a pár odpadlíky těšnou většinu. Vzhledem k tomu, jak spolehlivý politický partner je Paroubek, bych se nedivil následujícímu scénáři: ČSSD se před hlasováním naoko dohodne s ODS, aby nevypadala úplně jako ČSSD. Poté schválí opak s komunisty a Zubovou.


K tématu:

„Zdroje tu jsou“ podruhé
Miroslav Cvrček: „ZDROJE TU JSOU“ PODRUHÉ (Reflex.cz, 22. 9. 2009)
A je to tu zas. Slavný výrok Vladimíra Špidly je opět aktuální. ČSSD se chystá torpédovat Janotův „úsporný“ balík a ještě více zvýšit daně. To má ale hned několik háčků.



Další články Petra Holce najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST