Rána z milosti

Rána z milosti

Rána z milosti

Po dalším překvapení z hlavy Jiřího Paroubka se televizní experti opět předbíhají v katastrofických scénářích. Myslím, že opak je pravdou. Naše hospodářství rekordně rostlo v roce 2006. Tehdy jsme neměli vládu půl roku.

Po dalším překvapení z hlavy Jiřího Paroubka se televizní experti opět předbíhají v katastrofických scénářích. Myslím, že opak je pravdou.
Začneme doma. Sám jsem zde před pár dny psal, že potřebujeme co nejrychlejší volby, protože současnou hospodářskou krizi musí řešit normální, tedy zvolená vláda. Ta úřednická je sice méně ideologická a méně nás obtěžuje v TV, bohužel ale připomíná pistoli bez nábojů; problém je, že v době krize musíte i střílet. Podívejte na Ďurička.


Zvolenou vládou jsem samozřejmě nemyslel vládu s dominancí ČSSD, jak to v posledních týdnech vycházelo z většiny průzkumů. V současné situaci není pro tuhle zemi nic horšího než kdokoli z Lidového domu byť jen v blízkosti kormidla státních financí. Nevím proč, ale člověk hned vidí Titanic.
Svým způsobem to tedy byla od Paroubka rána z milosti: ve stávající sněmovně se bude muset tvrdě prát o každou miliardu, již chce vyhodit oknem. Nikdo totiž netuší, s jakou karmou se probudí lidovec Ludvík Hovorka či odpadlíci z ODS. Kdoví: možná se nechají zastupovat ošetřujícími lékaři a ti mívají občas i rozum.
Ostatně podívejme se do naší krátké historie: hospodářství rekordně rostlo v roce 2006. Tehdy jsme neměli vládu půl roku.
A podobně je to i s EU, kterou se u nás v podobných chvílích rádi oháníme. Bruselští hlavouni vám sice vždycky v TV řeknou, že chtějí i u nás normální vládu, opak je ale pravdou: čím méně silných vlád prosazujících v Unii své často zhoubné národní zájmy, tím šťastnější v Bruselu jsou. Jeden Sarkozy docela stačí všem.



K tématu:

Petr Holec: SEXY MOZEK V AKCI? (Reflex.cz, 16. 9. 2009)
Poté, co předseda ČSSD Jiří Paroubek rozšlápl své vlastní dílo co nejrychlejších předčasných voleb, ptali se na ČT24, jestli se někdy dozvíme jeho pravý motiv. Myslím, že velmi rychle.

Paroubek, Zubová a volby: Konspirační teorie
Miroslav Cvrček: PAROUBEK, ZUBOVÁ A VOLBY: KONSPIRAČNÍ TEORIE (Reflex.cz, 15. 9. 2009)
Pondělí: Podnikatel a muž politického zákulisí Jaromír Soukup oznamuje, že již nebude podporovat Olgu Zubovou. Úterý: Jiří Paroubek oznamuje, že obrací o 180 stupňů a nebude hlasovat pro rozpuštění sněmovny. Náhoda?
Petr Holec: ROK PAROUBKA (Reflex.cz, 15. 9. 2009)
Nikdo už nevezme předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi titul muž roku. Nejdřív blamáž se shozením vlády, nyní shození předčasných voleb. Větší triumf nebude ani narození Margarity.




Další články Petra Holce najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST