Oběť vlastní medicíny

Oběť vlastní medicíny

Oběť vlastní medicíny

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se ráno probudil, vzpomněl si na vlastní volební kampaň a usoudil, že takhle hnusně už to dál nejde. Nabídl tedy občanským demokratům dohodu o slušné kampani.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se ráno probudil, vzpomněl si na vlastní volební kampaň a usoudil, že takhle hnusně už to dál nejde. Nabídl tedy ODS dohodu o slušné kampani.
Lepší politický vtip jsem dlouho neslyšel ani od Zuzany Bubílkové. Snad je to nějaký Paroubkův geniální vrozený talent, že pokaždé, když se rozhodne demonstrovat svou slušnost, šlápne do vlastního lejna a v TV pak vypadá jako nejhorší špinavec. Jak může dohodu o slušné kampani nabízet někdo, kdo u nás zavedl totální neslušnost – negaci, destrukci a špínu všeho a všech?
Ano vím: s takovým materiálem, jakým je současná ČSSD, případně povolební spojenec, nic moc hezkého neuděláte ani v těsném růžovém véčku a džínech. Plné ruce práce s tím má i takový umělec jako Petr Dimun. Spíš jde v takovém případě o minimalizování vlastní ošklivosti, abyste se na sebe aspoň občas mohli podívat do zrcadla.
Jenže co převzal kormidlo ČSSD, neukázal Paroubek jedinou pozitivní věc – snad kromě péče o manželku, jak víme z „jejího“ milého blogu. Celou svou kariéru založil na paranoidním strašení voličů a ostouzení soupeřů. Nyní je žádá o slušnost.
Možná se jen Paroubek lekl sám sebe. A zvlášť po prohraných eurovolbách, které v jeho itineráři cesty k moci původně figurovaly coby pouhá vítězná mezihra před velkým finálním vítězstvím na podzim. Jenže ODS se poučila a vytáhla stejné zbraně. Výsledek bohužel známe.
Snaha předsedy ČSSD o slušnou volební kampaň připomíná snahu odvážlivce, který dá někomu pěstí, načež ho začne prosit o smír, když se napadený nelekne a chce se prát. Obvykle taky bývá pozdě.





Další články Petra Holce najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST