Televarieté z Lidového domu

Televarieté z Lidového domu

Televarieté z Lidového domu

S ČSSD je stejně legrace. Nyní vyhrožuje ODS, že jestli nás její předseda Mirek Topolánek neztrápí dalšími účty za jachtu a za vilu v Toskánsku, nebude s ní spolupracovat.






Tiskovky ČSSD začínají připomínat špatný sitcom, z jehož natáčení zahanbeně utekl režisér a zpocení béčkoví herci si hrají, co chtějí. Třeba Michal Hašek, nadějný student Paroubkovy akademie demagogie. Na poslední tiskovce nasadil vážnou tvář a s pohledem pionýra při slibu vyzval Topolánka, ať na stůl vyndá další účty.
Člověk musí Haška obdivovat: tak mladý a tak zkušený. Ani při tom nehnul brvou, přestože místopředseda ČSSD Milan Urban byl na jachtě Radka Mašína taky. Že se nám omluvil? Doufám, že to ČSSD nemyslí vážně. Je to jako přiklepnout zákonem ČEZu bezplatné emisní povolenky a pak se omluvit, že to jinak nešlo, protože to bylo trochu zlobbované.

Nebo Lubomír Zaorálek, asi nejhorší herec oranžového týmu. Vážně už ho nebere ani Tony, němý chlupatý přítel manželů Paroubkových. Místopředsedovi ČSSD to ale nevadí: dál šíří radost svými poťouchlými ultimáty. V souvislosti s Toskánskem teď ODS vyhrožuje, že neukáže-li další Topolánkovy účty, nebude s ní ČSSD spolupracovat.

Vsadím se, že se v ODS třesou strachem! Celé tři poslední roky nejenže ČSSD zarytě odmítá jakoukoli spolupráci s ODS, ale vše v podstatě bojkotuje. Jedinou její spoluprací s ODS byla jarní pomoc při pádu vlády vedené Topolánkem. Obávám se, že tím ODS moc strachu nenažene.




Další články Petra Holce najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST