Žalujme komouše

Žalujme komouše

Žalujme komouše


Jako by nestačilo, že ODS naoko zelená a Jiří Paroubek s Davidem Rathem se naoko kají – už tak má člověk oči plné slz. Kát se nyní chce i KSČM.

Jako by nestačilo, že ODS naoko zelená a Jiří Paroubek s Davidem Rathem se naoko kají – už tak má člověk oči plné slz. Kát se nyní chce i KSČM.



Řekněme, že ODS s ČSSD nyní na voliče zkoušejí něco, čemu reklamní machři z TV říkají rebranding, mezi slušnější veřejností též známý jako podvod: stejné zboží prodáváte v novém balení jako lepší; převedeno na české silnice – jako když si na oktávku připíchnete hvězdu mercedesu. Přes kosmetické úpravy jsou ale ODS i ČSSD pořád staré dobré strany. Nebo spíš staré špatné strany.

S KSČM je to jinak. Jednou omluvou, navíc motivovanou pouze povolebním vládním spojením s ČSSD, se chce naoko změnit v úplně normální politickou stranu, jejíž ideologie nereprezentuje cílenou genocidu schopnějších.

Jestli je politika opravdu podnikání jako každé jiné, jak nám mnozí politici denně dokazují, pak mám vážný podnět pro policii: někdo tady chystá epochální podvod, větší než všechny investiční fondy i H-sytém dohromady. Dokonce mám i tip kdo: jistý tlustý vztekloun jménem Vojtěch Filip, toho času též předseda KSČM.

Člověk se musí smát – nebo spíš brečet: kolikrát ještě nás komunisti podvedou? A proč se pořád chlácholíme iluzí omluvy za minulost, jsme pořád fakt tak naivní? Když už, chtějme od komunistů omluvu a reparace za současnost; kvůli jejich někdejšímu zrůdnému vládnutí dodnes jezdíme na dovolenou s autem plným řízků do Chorvatska.
A taky za budoucnost: jejich idiotský, komunistický program, kdy opět chtějí z prázdné kasy vše rozdat svým voličům, nás znovu zruinuje všechny. Znovu na několik dekád dopředu.




K tématu:

Marek Douša – komiksový strip Reflexu: OMLUVA
(Reflex.cz, 28. 7. 2009)


Další články Petra Holce najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST