Vejce pro čaroděje

Vejce pro čaroděje

Vejce pro čaroděje

Jiří Paroubek nemohl čekat nic jiného než vejce. Když lidem lžete, podvádíte je a ještě v nich na předvolebních mítincích budíte třídní nenávist, musíte s třídní nenávistí počítat i sami. Vlastně by měl být rád, že jde jen o vejce.

Předseda ČSSD
Funguje to jako ve fyzice. Tisíce mladých lidí se na Internetu spojily a udělaly z házení vajec reakci na Paroubkovu akci – podvádění starších frustrovaných voličů a lovení komunistů; těm předseda ČSSD, stejně jako vloni v krajských volbách, na náměstích bezostyšně slibuje všechno, o co ve volbách do Europarlamentu vůbec nejde: důchody, sociální dávky či bezplatného doktora.
Vejci mu mladí lidé chtějí jen připomenout, že i v demokracii by lhaní a štvaní mělo mít své meze, přestože jsme to kdysi nenapsali do ústavy. Ostatně stejně tak jsme tam nenapsali, že kdokoli zpochybní volby slovy o agentech-přisluhovačích, případně bude obcházet rozhodnutí soudu, dostane automaticky politický azyl v Bělorusku. Kolik vajec bychom ušetřili!
Mladým lidem nejde o politickou demonstraci, jak se to ČSSD, jež svého předsedu obklopila sympaťáky v černých brýlích, snaží sebevražedně prezentovat; házeči vajec volí různé strany, případně znechuceně žádné. Demonstrují pouze svůj vlastní občanský postoj; Paroubkův cirkus pro hloupé je jim prostě tak odporný, že se na něj nechtějí dívat. Někdo vždycky musí být první.
Co si o házení vejci (rajčaty atp.) po politicích myslíte vy? Hlasujte v ANKETĚ.



Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST
(Reflex online)