Podvedeme vás znovu

Podvedeme vás znovu

Podvedeme vás znovu

Myslel jsem, že je to chyba. Na ulici jsem viděl velký oranžový billboard s logem ČSSD s tímto textem: Konec justiční mafie a zneužívání policie, hlasujte pro jistotu. Přijďte k volbám 5. června.


K volbám, pátého června? Vím, že v naší politice není vůbec nic jisté, viz večerní koaliční dohody o Paroubkově trucvládě, které neplatí ani příští ráno, když se probudí Jiří Čunek. Přesto: nikdo zatím nezpochybnil aspoň konání předčasných parlamentních voleb v půlce října. ČSSD tedy lidi zve k eurovolbám. Jenže v těch se nerozhoduje o české justiční mafii ani zneužívání policie ani jistotě z Lidového domu. V nich volíme, komu zaplatíme pět let bruselské dovolené s pětihvězdičkovou plnou penzí.
Samozřejmě vím, o co jde (mozkový trust z Hybernské ulice nikdy nepřetékal rafinovaností): o další volební podvod z dílny ČSSD. Jelikož eurovolby nikoho moc nezajímají, udělá z nich klidně národní volby; a navrch v nich slíbí něco, o čem se vůbec nerozhoduje. Možná by si měl jít někdo z Lidového domu za tyto podvody konečně stoupnout před soud. Aspoň by i Paroubek jednou zjistil, jak to je doopravdy s naší justiční mafií. Její údajnou hlavu – nejvyšší státní zástupkyni Renatu Veseckou – mimochodem sám vybral do funkce.
Svým způsobem člověk musí ČSSD obdivovat. Její drzost dokola dělat z lidé úplné idioty a z voleb podvod – snad ona jistota - je nebetyčná, ostatně stejně jako její předseda. Možná, že až ČSSD s KSČM znovu získají parlamentní většinu, dohodnou se na úplném zrušení voleb. Snad to tak bude i čistší.



Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST
(Reflex online)