Kouzlo KSČM

Kouzlo KSČM

Kouzlo KSČM

Je obdivuhodné, jak ODS pokaždé, když to smrdí volbami – s Jiřím Paroubkem zhruba obden –, začne nenávidět komunisty.

Třeba Miroslava Němcová, místopředsedkyně sněmovny za ODS. Kvůli Paroubkovým konzultacím s KSČM se včera málem rozbrečela v Událostech, komentářích na ČT. A já s ní.
Zaprvé: nechme Paroubka, ať si s komunisty dělá, co chce. Nic horšího, než že s nimi bude znovu potají vládnout jako během svého naoko koaličního premiérování, nás nečeká. Ostatně stejně s nimi konzultuje vše od svého růžového véčka až po doutníky. Letní sranda-vláda, která stejně nebude vládnout, je nejmenším zlem. I kdyby ji v Monarchu osobně vybíral Paroubek s Václavem Kočkou.
Zadruhé: ODS trpí výpadkem paměti. Kdo jí byl v parlamentu tak dobrý při první i druhé volbě prezidenta, že na celý den na bolševickou hrozbu zapomněla? Komunisté, jimž Václav Klaus mimochodem tolik konvenuje. Když ODS potřebuje, chová se úplně stejně jako ČSSD. Nám voličům – a zvlášť nyní s lidmi jako Jan Schwippel – sice často splývají rozdíly mezi stranami, takoví idioti ale zase nejsme.
Zatřetí: komu to ODS vůbec cpe? V nadcházejících volbách ji čeká boj o středové voliče, kteří klidně kličkují mezi ODS a ČSSD. Ty svými patetickými protikomunistickými klipy neosloví; KSČM nechápou jako Únor 1948. Hájkova „mobilizace“ nefungovala už ve volbách v roce 1998, necelých deset let po Listopadu. A nebude fungovat ani dvacet let po něm. Nakonec ODS bude bojovat i o voliče narozené po Listopadu. Ti si z komunismu pamatují jen divné lidi – třeba své rodiče. Jen kvůli nim ODS volit nepůjdou.



Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST (Reflex online)