S odpadem do Bruselu

S odpadem do Bruselu

S odpadem do Bruselu

Je to legrace. Týden po pádu vlády najednou vstupují tzv. rebelové z ODS, obecně poslanci z Tlustého vířivky, do strany...

Libertas.cz, již kvůli českým národním zájmům založil Vladimír Železný, europoslanec s programem vlastní imunity.
Vlastimil Tlustý (další odpadlík z ODS Jan Schwippel je třetí) jej dokonce předstihl na kandidátce, když z něj doktor TV koláčů udělal svého lídra. Jejich program? Samozřejmě odpor k Lisabonské smlouvě, co jiného.
Vzhledem k tomu, že se za naši suverenitu a identitu v Bruselu chtějí nově prát i někdejší Klausův mladší duch Petr Mach s Janou Bobošíkovou, jež unijní dokument veřejně pálí a brzy možná i sní, čekají nás v červnu dost ošklivé evropské volby. A to na volební turné zatím mediálně nevyrazil eurolídr ČSSD, tradičně nerudný a narcistní expert nesrozumitelného TV žvatlání Jan Havel.
„Tlustý a Schwippel hlasovali proti vládě právě proto, že nesouhlasí s Lisabonskou smlouvou,“ řekl Železný serveru iDnes.cz. Jaké překvapení! Jana Schwippela politicky neznám, mluví za něj spíš máma. Až doteď jsem se ale domníval, že přinejmenším Tlustý shodil vládu, protože mu předseda ODS před časem sebral daňové kolečko – oblíbenou hračku, jež z něj měla na čtyři roky udělat ministra financí. Neudělala – a křivda se neodpouští. Zvlášť mezi mistry zákeřnosti, politiky.
Spojení s Železným, patetickým bruselským křiklounem s přízvukem české křivdy, znamená pro Tlustého – kdysi prominentního a jistě stále ještě inteligentního politika – dno. Lepším důvodem než pubertální trucování by byla pro spojení s Železným snad i poslanecká imunita.



Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST (Reflex online)


Související články:

Bohumil Doležal: CO PŘINESL DEN (úterý 31. 3.) (Reflex online, 1. 4. 2009)
Tlustý a Schwippel navíc údajně hodlají kandidovat do Evropského parlamentu za hnutí (iniciativu, stranu) Libertas.cz Vladimíra Železného. To je jakýsi náznak zaječích úmyslů, ovšem otvor, kterým chtějí uniknout z nehostinné české politické scény, je v tomto případě velmi, velmi úzký na to, aby měli naději se jím protáhnout do Štrasburku...