Doktor a jeho pacienti

Doktor a jeho pacienti

Doktor a jeho pacienti

David Rath, poslanec a středočeský hejtman, se definitivně zbláznil.

Z našich peněz, které mu platíme za dvě volené funkce, chce vytvořit osobní fond na nákup voličů; ti musí udělat jediné: odsouhlasit, že se stanou jeho privátními politickými maňásky.

Originální plán Ratha, jemuž poslední dobou začíná být těsné i dost neortodoxní pojetí politiky v podání Jiří Paroubka, zní následovně: sociálně slabým Středočechům, kteří jej požádají o dar či příspěvek, chce z jednoho ze svých miliónových platů letos rozdat 200 000 korun, tedy asi pětinu původních slibů. Ne že by hejtman byl až tak velkorysý, jak se občas tváří - umí dobře počítat: vybraní lidé musí souhlasit s tím, že si je natočí či nafotí a poté případně využije pro vlastní politické účely. Ušlechtilé. Doufejme jen, že doktor myslí oblečené obrázky. Porna už jsme měli v politice dost.
Svým způsobem člověk musí Ratha obdivovat: málokdo v naší politice kdy měl tak politicky perverzní sklony - naposledy snad jiný doktor, Miroslav Sládek. I ten vesele praktikoval Klausovo pojetí demokracie, totiž že po demokratické volbě vždy následují čtyři roky práva voličů držet pusu - po nichž případně, viz kdysi komunisté, už žádná demokratická volba nenásleduje. Na rozdíl od Ratha s ním ale byla aspoň legrace.
Rath se touto cestou vydal hned po zvolení hejtmanem, jakmile se vedle Paroubka postavil na vlastní politické nohy: z kraje si udělal pokusnou laboratoř pro své poťouchlé nápady, v nichž myši suplují voliči. Nic ve zlém: pro lidi s podobnými nápady máme na okraji Prahy rekreační zařízení, dokonce plné lékařů! Rath by se tu cítil jako doma.




Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST (Reflex online)


Související články:

Petr Volf: TURISTÉ MÍSTO UMĚNÍ (Reflex, 17. 2. 2009)
STŘEDOČESKÝ HEJTMAN DAVID RATH STĚHUJE GALERII České muzeum výtvarných umění v pražské Husově ulici vyklízí kvůli ...


Josef Vomáčka: PANE DOKTORE, PAMATUJTE, JSTE LÉKAŘ (Reflex online, 11. 2. 2009)
České muzeum výtvarných umění je nuceno uvolnit své místo turistické a informační službě, opouští budovu uprostřed Prahy a stěhuje se za svými novými mimopražskými, byť velmi slušně vybavenými prostorami v Kutné Hoře ...

Linda Kholová: JAK RATH K HAIDEROVI PŘIŠEL (Reflex, 11. 2. 2009) Pan poslanec Škromach si prý vůbec nevzpomíná, že by se mnou hovořil o tom, že jeho stranický kolega Rath je "malý český Haider" a "rozumí všemu jako brouk Pytlík".
Andrej Halada: ZELENÝ BAULL 196 / JAK HRAJE DAVID RATH GOLF?Redaktor se dále zeptal: „Takže taky podvádíte?“ A Rath odpověděl: „Už ne. Hraju to osm let a po prvním roce trápení jsem si řekl: Neživíš se tím, je to jedno, přece nebudeš trapný a nebudeš si počítat jen dobré rány."
Bohumil Pečinka: ARBEIT MACHT RATH (Reflex, 5. 2. 2009) Zdeněk Škromach (ČSSD): „JE TO MALÝ ČESKÝ HAIDER A STŘEDNÍ ČECHY BUDOU JEHO KORUTANY.“ Nějakého toho doktora Ratha má každá země ...