Drymlův balíček

Drymlův balíček

Drymlův balíček

David Rath je – David Rath. Když tedy v LN pochválí za stimulační ekonomický balíček Adolfa Hitlera, jehož výsledkem bylo ...

přes padesát miliónů mrtvých, měli bychom to brát jako výrok Davida Ratha. Navíc v případě Hitlerovy politiky a ČSSD má výjimečně pravdu.
Vezměte třeba Vladimíra Drymla, zlého muže s koltem pod sakem a slabostí pro fízlování spolustraníků. Ještě když měl k senátorské funkci i další významné politické posty, naplnil Rathova slova o führerově hospodářské stimulaci doslova – byť zatím bez války. „Hitler řešil krizi tak, že začal zbrojit, čímž dal lidem práci a nastartoval ekonomiku! On s tím vyhrál volby! Pak to tedy vyústilo ve válku …,“ nechal se slyšet středočeský hejtman.
Přesný Dryml! Sotva začal zbrojit, dal práci soukromým očkům, novinářům, královehradeckému zastupitelstvu, ústředí ČSSD v Lidovém domě a zhruba každému, koho napadlo, že by s ním náhodou mohl přijít do styku. Znáte jiného politika, jenž by během pár dnů a v takovém hospodářském srabu zaměstnal tolik lidí? Já ne. Dokonce ani Jiří Paroubek v době kolem Krakatice! Navíc tehdy jsme si užívali docela hojné časy.
Dryml možná úplně nenastartoval české hospodářství, vsadím se však, že vydání novin s jeho fotkou na titulce vůbec nebyla neúspěšná. Jak nyní s oblibou říkají TV ekonomové – vytáhl peníze z kapes občanů, kteří tak zaplatili podnikatelům, kteří pak zaměstnají občany, kteří pak půjdou na pracák … Svým způsobem Dryml dokonce Hitlera trumfl: volby vyhrál, ještě než začal zbrojit. Proč tedy od Ratha požadovat omluvu? V podstatě jen popsal skutečnou politiku ČSSD.



Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST (Reflex online)


Související články:

Foto Isifa.com
Elektronická tužka: NEJSEM ŽÁDNÝ SVATOUŠEK (Reflex 3/2009)
Ankety: POŠKOZUJE DRYMLOVO JEDNÁNÍ CELOU ČSSD? (Reflex online, 9. 1. 2009)