Bedna řevu II

Bedna řevu II

Bedna řevu II

Své poslední dny v USA bych měl spíš než s notebookem v klíně trávit ve striptýzových barech, nemůžu si ale pomoct. Před pár dny jsem psal o tom, jak americké zpravodajské televize připomínají zoo. Nutno dodat jediné: zoo blonďatých samic, mnohdy s IQ blonďatých samic.

Své poslední dny v USA bych měl spíš než s notebookem v klíně trávit ve striptýzových barech, nemůžu si ale pomoct. Před pár dny jsem psal o tom, jak americké zpravodajské televize připomínají zoo (Bedna řevu). Nutno dodat jediné: zoo blonďatých samic, mnohdy s IQ blonďatých samic.
Nic proti blondýnkám: mnohé umí být příjemnou společností, zvlášť v soukromí. Stejně tak nic proti ženám v TV obecně, naopak: Počasíčko na Nově kdysi bývalo tím nejlepším z českých televizních programů. Problém americké TV je, že na pohlednost mnohých moderátorek, jež si do studia navíc coby expert(k)y zvou vlastní klony, loví diváky i tzv. seriózní kanály. Výsledek často intelektuálně připomíná dívčí diskusi u baru nočního klubu, jejíž účastnice se můžou pochlubit liposukcí brady, stehen a – inteligence.
Zákonem americké TV je, že každá její tvář musí být veřejným hrdinou. To si žádá osobní hranu – případně hlínu. Během snídaně jsem například na CNN půlhodiny sledoval, jak se čtyři ženy přou ve studiu o to, proč je mediálně zajímavý příběh jisté prostitutky. Po nekonečném křiku a skákání si do řeči to jedna z nich (blonďatá) ukončila tím, že proto, že se prostě rozhodla lidem říct svůj příběh. Wow!
Mou hvězdou a společnicí pro večery v laciném motelu se však stala moderátorka Fox News (taky blonďatá) Laura Ingrahamová, mimochodem přísný hlas bigotních rozhlasových stanic. TV kanál podporující republikány a pyšnící se sloganem „vyvážený a férový“ je samozřejmě jeho přesným opakem. Ingrahamová, jíž by víc slušela role rozbíječky nádobí v italském filmu, to však posunula ještě dál: nikoho, kdo s ní ve studiu nesouhlasí (tedy zhruba každého, kdo nechodí dvakrát denně do kostela, uznává potraty a nenosí kolt – a především muže), nenechá říct ani slovo. Tomu říkám emancipace!



Související články:

Petr Holec: BEDNA ŘEVU (Reflex online, 21. 11. 2008)