Ďuričkovo referendum

Ďuričkovo referendum

Ďuričkovo referendum

Podle Jiřího Paroubka budou krajské volby „referendem o tom, zda bude vláda pokračovat ve svých tzv. reformách“. Hmm. Vždycky jsem měl za to, že podle ústavy máme kvůli referendu o vládě sněmovní volby, které jsou za rok a půl. Když už referendum, pak to o Paroubkovi nedávno rozhodl Bohumír Ďuričko.


Aspoň doufám. Lidé, kteří ze soucitu, že Paroubek nesplatí všechny leasingy a hypotéky, volí ČSSD, by konečně měli otevřít obě oči. Parta, jež se sešla na památném knižním křtu v Monarchu, to je předsedova ČSSD. Podobní lidé jako Ďuričko či Kočkové, jen v horších oblecích a se staršími partnerkami, ovládají partaj i v některých krajích, kde na ně není tolik vidět jako v Praze. Ne že bych měl nějaké iluze o ODS či ostatních stranách, nejsem úplný idiot. Prostá pravda ovšem je, že na akcích jejich předsedů se zatím ještě nestřílí.
Paroubek jako lídr nejsilnější opoziční strany má jistě právo svrhávat vládu, kdykoli mu to paní Petra poradí – třeba jako to s tím růžovým véčkem, které teď tak rád nosí. Nakonec na co bychom se pak večer dívali v televizi? Nicméně urputná snaha udělat z krajských voleb referendum o vládě je stejně scestná jako odepsat herce Miroslava Donutila jen kvůli jeho pravidelným 3 plus 1. Člověk by se měl podívat i na mistrovy Silvestry!
V krajských volbách lidé často volí zcela opačně než ve sněmovních, rozhodují se totiž jinak a především o zcela jiných věcech; v některých městech daného kraje klidně vyhrává ODS, zatímco při sněmovních volbách zde vítězí ČSSD. Těsně po Kočkově smrti si prý Paroubek udělal soukromé referendum o Paroubkovi, kdy uvažoval o rezignaci. Neměl o ní jen uvažovat.



Související články:

Bohumil Pečinka: KOČKA PANA PAROUBKA (Reflex č. 42/2008)
Ankety: POŠKOZUJE „AFÉRA KOČKA“ RENOMÉ ČSSD? (Reflex online, 13. 10. 2008)
Petr Holec: PAROUBKOVA KRAKATICE (Reflex online, 10. 10. 2008)