Trochu drahý doktor

Trochu drahý doktor

Trochu drahý doktor

Nyní sociální demokrat David Rath je – David Rath. Takže i hýří nápady jako David Rath. Jedním z těch aktuálních je, že mu všichni kandidáti pro volby ve Středočeském kraji, kde je lídrem, museli podepsat čtyřmiliónový bianco šek.


Nejde údajně o hypotéku, případně peníze na auto pro Ratha. Čtyři milióny zaplatí ten, kdo například opustí během volebního období zastupitelský klub ČSSD nebo půjde místo na důležité hlasování do herny. „Hledáme cestu a nástroje, jak ubránit výsledek demokratických voleb,“ vysvětluje to v LN Rath. „Ústava totiž nepočítá s takovou špinavostí, jako je přetahování poslance.“
Samozřejmě že ne. Ústava totiž naivně nepočítá ani s tím, že se poslanci stanou takoví lide jako Jiří Paroubek – nebo David Rath. Konfrontační, demagogické typy, které politiku pojmou jako permanentní deratizační činnost, takže nás všechny stáhnou do špinavého sklepa. Nakonec není to nikdo jiný než ČSSD, jejíž politika každodenního svrhávání vlády založila mezi dvěma největšími stranami poslední vlnu paranoidního přeběhlictví. A především pak její předseda: ten si šéfování demokratické politické straně plete se službou dozorčího na komunistické vojně. Kdo s IQ nad 47 by radši neutekl? Mimochodem, když už jsme u přeběhlictví: nezkoušel to sám Rath původně s ODS?
Nejhorší vizitkou a ponížením je ovšem podpis podobného prohlášení pro středočeskou kandidátku ČSSD. Tito lidé voličům říkají: jsme takoví chudáci, že jsme to bláznivému Rathovi museli podepsat. Neumíme se totiž uživit jinak.