Když stačí tak málo

Když stačí tak málo

Když stačí tak málo

Chudák Jiří Paroubek: když se férově rozvede, je z toho miliónový průvan v charitě paní Zuzany. Když nám dokazuje, jak dobře ho platíme, započítá si do platu i diety. Teď se soukromně žení s milenkou – pardon – magistrou Kováčovou, načež všem oznámí, že to bude v hotelu Esplanade jeho přítele Vlastimila Dvořáka, agenta StB. To už je snad moc i na PR od uplakaného Jaroslava Tvrdíka.


Začíná mi být Paroubka upřímně líto - a Bůh ví, že se mi to neříká snadno. Snad je to prokletí, že na co předseda ČSSD sáhne, to skončí ostudně křupanskou katastrofou. Člověk by až uvěřil, že aspoň narozeniny by mohl umět oslavit bez průšvihu, jenže co čert nechce: někde mezi Prahou a Vídní tluče sociálnědemokratická družba za desetitisíce. Nechci být škodolibý, ale ten účet za narozeniny z vlastní kapsy musel zabolet. Zvlášť, když už i expremiér teď ví, že mu poslanecké náhrady neposíláme na leasing a hypotéku. Nebo to byly dva leasingy a dvě hypotéky? Už ani nevím.
Paroubek v tom ale není sám. Logika průměrného rozumu by napovídala, že ani voliči ČSSD nemůžou být tak hloupí, aby neviděli, že za clonou siláckých slov a povzneseného smíchu není sexy mozek, ale obyčejný oportunista průměrné inteligence, který jen zneužil okamžiku klinické smrti ČSSD. Bohužel můžou. Jak ukazují poslední průzkumy veřejného mínění, nedostihla ČSSD preferencemi jednu ze stran Vladimíra Železného, kam by dle chování předsedy i vedení patřila. Předstihla nejsilnější ODS. Už se nemůžu dočkat další Paroubkovy akce. Že by líbánky na ruském kole u přítele Kočky?