Díky, Mirku

Díky, Mirku

Díky, Mirku

A máme další kauzu! Miloš Zeman i dokumentarista Robert Sedláček jsou pěkně naštvaní, že ČT vystřihla ze Sedláčkova filmu o expremiérovi MILOŠ ZEMAN – NEKROLOG POLITIKA A OSLAVA VYSOČINY poděkování Miroslavu Šloufovi. Prý proto, že podle interních předpisů ČT neděkuje osobám veřejně činným.


„Právě Šlouf mě přivedl na statek Miloše Zemana,“ vysvětlil Sedláček důvody svého rozhořčení serveru iDNES.cz. „Každý přece ví, že dostat se k němu je možné jen díky náhodě nebo Šloufovi.“ A sakra! Sám sebe se musím ptát, v jaké zemi to žiju: za prvé - jakého masochistu ještě může zajímat Zemanovo becherovkové tlachání natočené během týdne na Vysočině? Myslel jsem, že s ním už na statku jedli tlačenku všichni novináři i dokumentaristé. S ním i s jeho šloufovsko-grossovskou kohortou v sedle země jsme museli žít několik let - a díky Grossovi s ní žijeme dodnes. Jestli se nám Zeman chtěl omluvit, mohl do ČT poslat dopis. Nikdo by se pak nemusel dobývat na jeho statek.
Za druhé - poděkování někomu jako Šlouf v dokumentu veřejnoprávní ČT by bylo trochu jako poděkování Šárce Grossové, že z naivního ňoumy, kdysi ministra vnitra a premiéra, udělala chlapa, co umí vydělat prachy. Za své daně bych to viděl velmi nerad – i když jde jen o statek.
Možná mohla být ČT vstřícnější a poděkování v dokumentu nechat, ovšem připojit za něj výčet i ostatních Šloufových služeb veřejnosti. Jen pro objektivitu, jak v souvislosti s ČT rádi říkáme.



Související články:

Tomáš Feřtek: ZEMANŮV NEKROLOG