Autománie

Autománie

Autománie

Prosím, dost! Nedá se to číst. Jestli chtějí novináři mermomocí psát o autech, existují i u nás specializované časopisy. Celé to v Týdnu s „Volvolánkem“ začal bulvární kudrnáč Dalibor Balšínek, jehož nyní s Grossovým Touaregem následuje iDNES.cz. Myslel jsem, že si svůj sen o vlastní neškodovce dávno splnili i novináři.


Ne že bych chtěl Grosse s Topolánkem hájit jako politiky. Prvně jmenovaný neměl do vysoké politiky nikdy přijít; i ČSSD měla vidět, že tohle je i pod její intelektuální laťku. Druhý měl, přinejmenším než se stal premiérem, konzultovat experta na mužské stárnoucí hormony – a teď nemyslím Dalíka. Ale hrabat se denně v jejich autě? Smrdí to směsí maskovaného bulváru a závisti vydávanou za investigaci. Koho sakra zajímá, jestli premiérský pár vlastní či užívá ojeté Volvo? Vlastně se stydím, že žiju v zemi, jejíž premiér a jeho – teď přesně nevím co – místopředsedkyně sněmovny nemají na nové. Co když jim při soukromé cestě omylem sepnou airbagy?
Ještě horší je to s Grossovým Touaregem. IDNES.cz se prostě nemůže přenést přes to, že si Gross jako advokátní koncipient, tudíž soukromá osoba, koupil auto, které – jak novináři zjistili! – stojí od 1,3 do 2,8 miliónu korun. Nemůžu spát! Třeba mu ho koupila Šárka, rubínový prodejce firmy Amway. Kdo z nás je v práci rubínový! Navíc dle nedávné fotky slušně ušetřila za falešný kožich. Tématem jistě může být štědrý úvěr přítelkyni poradce premiéra či podezřelý nákup akcií. Auta ale nechme v garáži.