Oto, vypni to!

Oto, vypni to!

Oto, vypni to!

Fotbalista Sparty Tomáš Řepka znovu nezvládl Tomáše Řepku a dlaní vrazil do kamery ČT; další fotbalista stejného klubu Martin Abraham předvedl psychotický tanec; jejich trenér Michal Bílek se choval jako – průměrný trenér. Novináři se můžou zbláznit a žádají exemplární tresty. Přitom by měli být rádi: konečně se v české lize aspoň něco stalo.


Co čekat od hráčů, jimž je balón na obtíž? Když vám zaměstnavatel platí jako Řepkovi milión měsíčně, logicky čeká, že se za devadesát minut na hřišti sponzorovi nějak revanšujete. Což se nyní i stalo, když už to nejde s balónem: po Řepkově extempore teď všichni víme, kdo je takový blázen, že dá Spartě milióny korun. Ani korunu by ale ani Spartě, ani celému ligovému cirkusu neměla dávat ČT, jež ligu vysílá; xenofobní amatérský cirkus stěží patří na béčkovou komerční televizi typu Primy.
Nakonec ČT 1 se nyní prezentuje jako rodinná pohoda a do ní Řepka a spol. nepatří. Tedy pokud nechcete ze svých dětí vychovat pivní idioty se slabostí pro velkého muže s knírkem. Snad patří do jiného prostoru, jakým chce být ČT 2; čímž samozřejmě myslím úplně jiný prostor. Vidím DVD s jednotlivými ročníky naší ligy ve videopůjčovnách - hned vedle sekce pro dospělé. A to jen v případě, že kluby najdou blázna, který to natočí.
Nejlepší na celé kauze ovšem je vedoucí sportu ČT Ota Černý. Ten začal ligu na ČT vysílat s ušlechtilým posláním její kultivace a pod pohrůžkou, že v případě excesů vše vypne. Skvělý plán! Trochu jako varovat boxery bez rukavic, že bojují jen do první kapky krve. Naše fotbalová liga, magnet všeho nejhoršího, co tahle společnost nabízí, na veřejnoprávní televizi prostě nepatří. A jestli se Černý teď potichu ptá, co na to občan, mám odpověď: je pěkně nasraný.



Související články:

Pavel Kovář: KDYŽ FOTBALISTÉ ZAPOMENOU V KABINĚ I MOZEK
Pavel Kovář / Podoteky: ŘEPKA POTRESTÁN I OSLAVOVÁN…
Jaromír Bosák: ŘÍKÁ SE TOMU CIVILIZACE