Navalte prachy

Navalte prachy

Navalte prachy

Iniciativa Ne základnám přišla se zajímavým výkladem demokracie. Chce po vládě půlku peněz určených na informační kampaň o brdském radaru. Podle mluvčího Jana Tamáše totiž právě ona zásobuje veřejnost férovými protiargumenty, takže má na podporu ústavní nárok. V tom případě se s jedním férovým hlásím i já: Tamáš se zbláznil.


Tamáš chce být na ČT, Tamáš chce demonstrovat, Tamáš chce půlku peněz. Proč? Protože místo aby se paranoidní předseda Humanistické strany věnoval stejně jako ostatní čerství třicátníci solidní kariéře, předsevzal si, že u nás nebude radar. Jak nehumánní, zvlášť v případě celkem inteligentního člověka! Z osobní zkušenosti (dělal jsem s ním rozhovor Čisté duše pro tištěný Reflex) totiž vím, že Tamáš vůbec není hloupý: vystudoval něco složitého s čísly. Např. proti mně je kalkulačka. Snad za to může jejich špatná kombinace, že si vzal do hlavy, že i on spasí svět láskou. Nic proti ní, samozřejmě. V Humanistické straně mají na podobné experimenty dost vhodných mladých humanistek. Tím ale sranda končí.
Partám jako Ne základnám nepatří do ruky jediná vládní koruna. A ne snad proto, že mají protivládní názor. To se stává většině z nás. Důvodem je, že jejich programem nejsou férové informace, ale slepá ideologie. A ta nemá s demokracií, na niž se Tamáš hystericky donekonečna odvolává, nic společného. Tedy kromě toho, že ji musí nějak strávit. Dejte lidem jako Tamáš peníze na objektivní informace a dozvíte se stejně jako já při rozhovoru s ním, že Rusko pomáhá Evropě. Jak? Neválčí u nás, odpověděl mi tehdy. Zcela objektivně.