Děláme to pro vás

Děláme to pro vás

Děláme to pro vás

Dvě hlavy dohromady obvykle mají víc rozumu než jedna, praví stará moudrost. Snad obvykle. Bohužel ne v případě, že je dají dohromady Jiří Paroubek a David Rath, dva géniové politické podlosti. Nyní vymysleli, jak z prezidentské volby udělat ještě horší přehlídku zhrzenosti, zlomyslnosti a trapnosti.


„Myslím, že o škodolibost určitě nejde. Václav Klaus je favorizován i kvůli tomu, že jako úřadující prezident má k dispozici celé tiskové oddělení, PR specialisty a další, kteří mu i v průběhu volby dokážou vytvářet lepší podmínky, než budou mít ostatní,“ vysvětlil LN Rath plán ČSSD co nejvíc oddálit volbu prezidenta tak, aby jej poslanci volili, až bude Hrad prázdný. Myslím, že při těchto slovech muselo doktorovi cukat jeho levé oko, spolehlivý indikátor míry lhaní, ještě víc než obvykle. S něčím podobným by totiž měl problém, abych se držel politické frazeologie, i Petr Dimun – tedy aspoň doufám.
Představte si, že v zájmu férovosti voleb vždy necháme nejdřív padnout sněmovnu, Senát i Strakovku. Vím: vůbec nic by se nestalo, vše by běželo dál - možná ještě líp. Ale jde o formu. Nechat Klause nejdřív vystěhovat, aby se záhy nastěhoval, jen proto, že má ČSSD dlouhodobě problém s věrohodností svých tváří, je vrchol čirého bláznovství. Když už jsme u PR specialistů a tiskového oddělení: nikdo zatím netrumfl Paroubkův systém šesti tiskovek a kontratiskovek denně, a to je ČSSD v opozici! Navíc současný ideologický zápal Petra Hájka, Klausova mediálního hasiče, lze považovat spíš za antislužbu než PR. Možná máme v souvislosti s prezidentskou volbou něco špatného v genech. Nejvyšší čas převést tento úřad do gorilího pavilonu pražské zoo. Kambu máme rádi všichni.