Korektní rasisté

Korektní rasisté

Korektní rasisté

Podle Karla Holomka ze Společenství Romů na Moravě je radní Mariánských Hor Jiří Jezerský, jenž napsal LN dopis o kriminalitě Romů, hlupák, „protože se dopouští nepřípustného generalizování a zcela právem může být považován za rasistu.“


Nahlíženo stupiditou politické korektnosti jsou ale rasisty i Romové, kteří kradou bílým okapy. „Moje dcera je doktorka historie, můj zeť je lékař, můj otec vystudoval Karlovu univerzitu,“ argumentuje Holomek. Šťastná rodina. Většina Romů takové štěstí nemá; spousta jich nedokončí ani základku a ve srovnání s většinovou populací pouze minimum dostuduje střední či vysokou školu. V některých lokalitách panuje v jejich komunitách totální nezaměstnanost, pokud nepočítáme ony okapy, něčí plot či víko kanálu. Ošklivou realitu a každodenní zkušenost místních nevylepší ani lingvistické fígle politické korektnosti, jejíž podstatou je zamést podstatu pod koberec. Ostatně pamatujete ještě na německá upozornění „Češi nekraďte!“? Ještěže jsme tehdy neznali štrasburský soudní dvůr. Jak pravdivé a rasistické: spousta z nás kradla jen v Rakousku.

Problém politické korektnosti zavedené v politice a médiích nejen proti rasismu je, že je sama rasistická – jen naruby: z primárně neetnického problému, jakým by měla být např. exekuce neplatičů, dělá v případě Romů problém primárně etnický - namířený proti bílým představitelům samospráv (ne že by někteří rasisty nebyli). Politicky korektní mediální hysterie mívá za následek jen to, že rasisty udělá i z nerasistů, jimž okap ještě nezmizel.