Boží mlýny

Boží mlýny

Boží mlýny

V autě jsem v rádiu slyšel dvě zprávy. Nejdřív že pražský primátor Pavel Bém (ODS) předstihl v popularitě folkovou zpěvačku a příležitostnou ministryni Vlastu Parkanovou (KDU-ČSL). A pak že se Filip Dvořák (ODS), jenž před časem zmizel kvůli aférám s byty z postu pražského radního, stal členem dozorčí rady Budvaru, připravovaného k privatizaci. Málem jsem narazil do auta přede mnou.


Jaké krásné plody nese politika, když umíte svou kariéru správně pohnojit - myslím samozřejmě zalévat. Takový Pavel Bém. Zatímco Parkanová aspoň nazpívala Dobrý den, prapore..., což se dá na obraně považovat jako svého druhu pracovní činnost – zvlášť u ženy, primátor se zdekoval do hor, což za pracovní činnost nelze považovat ani v politicky velmi uvolněné Praze. Vzpomínáte ještě na všechnu negativní publicitu kolem jeho neplaceného volna? Po jednom výšlapu stojí na vrcholu pozitivní publicity. Málem tentokrát ani nepodezřívám Marka Dalíka. Na Topolánkova poradce jsou Himálaje moc chytré.
Ještě hezčí plody nese politika Dvořákovi. Žádná pofidérní popularita, ale teplý flek. A to jen za to, že dokázal s byty v Praze a Špindlerově Mlýně kouzlit tak, že to nepochopila ani policie, takže vše odložila. Politicky se však Dvořák pro jistotu hodil marod. Když se teď zcela uzdravil, jmenoval ho ministr zemědělství Petr Gandalovič (ODS) do Budvaru. A jestli se zajímal o jeho minulost? Nebuďme idioti. „To byla jedna z prvních věcí, na kterou jsem se ho zeptal,“ řekl Rádiu Česko.