Zničit a zverbovat

Dvě zajímavé zprávy: komunisti zjistili, že o jejich hnusnou ideologii nemají překvapivě zájem ani ti, kteří ji na vlastní kůži nezažili, tedy mladí lidé. Dle vlastní příručky je proto budou verbovat nejen na školách, ale i přes web a diskuse. ČSSD se zase rozhodla, že zničí Mirka Topolánka. Pojedenácté za poslední měsíc.


Člověk doopravdy musí být politik, aby vymyslel něco podobného. Nejdřív k ČSSD: její předseda, jenž se nás rozhodl držet v informační vědomosti permanentní teletiskovkou, chce Topolánka zničit tím, že ho převolený sociálnědemokratický předseda sněmovny nepověří třetím pokusem o sestavení vlády. Skvělý plán, až na jednu chybu. Ničit někoho poté, co se zcela dobrovolně zničil sám, je stejná marnost jako dělat si legraci ze Stanislava Grosse. Vždycky vás převeze tím, že se zničí sám nebo nechá promluvit svou manželku. Nakonec neřekl Topolánek, že skončí a bude se věnovat Lucii Talmanové, pokud nedostane trojkoalice důvěru, tedy po druhém pokusu?
Komunisti, jimž začalo vadit, že vymírají, jsou ještě zábavnější. Spíš než lovit mladé lidi na členství v partaji, kde většina členů nosí místo ipodu naslouchátko, na to jdou přes ideje. „Jde nám o to probudit v nich zájem o ideologii sociální spravedlnosti a humanismu,“ vysvětlil v LN předseda Klubu levicových sociologů Lubomír Vaněk. Hmmm, sociální spravedlnost a humanismus, navíc od sociologa. A stovka miliónů mrtvých, které komunismus na celém světě zabil - ještě lepší džob než v případě nacismu! Řekl bych, že to chce mnohem víc než příručku a infocédéčko.