Týden titánů

Pro českou politiku velmi úrodný týden. Nejdřív se lidovci dlouze zadívali do černé díry, jinak též KDU-ČSL, a zjistili, že tam není nikdo normální, kdo by je chtěl jako předseda dál vláčet zleva doprava a nazpátek. Začali proto podporovat kandidaturu Jiřího Čunka, který je určitě povede rovně. Z jeho tristních mediálních výstupů totiž vyplývá, že žádnou levici ani pravici nezná. Rozpozná jen Romy.


Čímž nijak nehodnotím jeho vsetínský počin s buňkami, možná prorazí do architektonického top tenu. Nejtristnější na jeho bleskovém politickém vzestupu, který by se bez stěhování Romů nikdy nekonal, je, že za ním stoprocentně stojí média, nic víc. Ta se sice snažila Čunka v rámci povinné politické korektnosti kritizovat, současně mu ale darovala nebývalou platformu, čímž dosáhla naprostého opaku svého původního snažení: vsetínského starostu vynesla až do vysoké politiky, kam on sám určitě nemířil ani ve snech.
Tam už se bohužel nějaký pátek třepe i další politik, jenž nikdy neměl překročit hranice svého rodného regionu: stále vtipnější Mirek Topolánek, jemuž už pro cesty na Hrad nezbývají ani jeho „švestičky“. Díky své politické prozřetelnosti tam totiž už nemusí chodit vůbec, nemá s čím. I když: co se začal jeho politický poradce – a teď tohle jinak celkem nevinné označení trestuhodně przním – Marek Dalík dělit o své ostravské fóry o poslání socanů někam i s novináři, možná bude mít předseda ODS ohledně sestavování vlády co vysvětlovat aspoň Jiřímu Paroubkovi. Skvělý pokrok.