Nezapomeňte

Taky vidíte to co já? Ti, co nebydlí v Praze 8, mají štěstí, že určitě ne. I když: jelikož jde o politiku, jejíž neskrupulózní drzost odjakživa nezná hranic, vidíte zřejmě i vy to co já. Pouze v místní obměně. Samozřejmě mluvím o komunálních volbách. Tolik perverzně se usmívajících obličejů, z nichž se mnohé stěží vejdou na plakáty, člověk vidí jen jednou za čtyři roky. Ještě horší ale je, co se skrývá za nimi.


A nemyslím teď fakt, že na primátora Prahy nakonec kandiduje i Petra Buzková z ČSSD, která z politiky odcházela tááák dlouho, až zase po dlouhém přemlouvání (celý týden!) skončila na billboardech. Myslím to, že celý Karlín znovu zasvinily billboardy s Václavem Musílkem. Jestli někdo symbolizuje bídu komunální politiky, v níž je každé čtyři roky možné úplně všechno, pak právě bývalý mluvčí ODS a starosta Prahy 8. Se svou zástupkyní Terezií Holovskou kdysi prchal z radnice s velkou ostudou; zbyla po nich slabost pro recepce, korupce a falešný kožich. Od té doby se Musílek pravidelně vynořuje vždy, když je šance na zvolení. Kdekoli, kdykoli, s kýmkoli, s různými účesy. Před čtyřmi roky s Ladislavem Vízkem, letos s Nezávislými demokraty Vladimíra Železného. Zvolte mě – a já s vámi víte co. Zhruba to je jeho demokracie.
Musílek samozřejmě není jediným politickým gaunerem, podobní lidé kandidují vždy a všude. Komunální politika je v podstatě vesnická recyklační žumpa. Jeho mám tak rád proto, že v Praze 8 bydlím a dobře si jeho éru pamatuju. Byl jediný, kdo měl koule kandidovat po povodních v roce 2002 s tím, že v Karlíně otevřel špinavé potraviny. Letos si na billboardech vytáhl košili z kalhot a znovu se chce pustit do práce. Už teď se hrozím roku 2010!