S kým to dělá Mirek?

Je skvělé, že máme Pavlu Topolánkovou, manželku Mirka Topolánka a nyní i kandidátku do Senátu. Protože o čem by pak reportéři deníků psali, když tři povolební měsíce připomíná česká politika dva chlápky pošťuchující se nad močůvkou? Žádné zásadní téma. Samozřejmě kromě Kalouskovy předvídatelné zrady, která podle Jiřího Paroubka předběhla dobu, zřejmě jako on sám. Nyní tedy máme opravdové téma: řekne Topolánková, jak je to s nevěrou Topolánka?


Nemůžu se dočkat. Například v sobotní MfD vyšla dlouhá reportáž o tom, jak všichni reportéři netrpělivě čekali na předvolební tiskovce legračního spolku Jany Bobošíkové Politika 21, za nějž Topolánková kandiduje. Tématem článku pochopitelně nebylo, s čím vlastně Topolánková – kromě senátorského platu a výhod – do vyšší parlamentní komory míří. To je nepodstatné. Katarzí napínavého příběhu mělo být, jak je to s nevěrou a rozvodem. Chudák Topolánková radši nakonec utekla na WC, odkud ji překvapivě nezachraňoval Martin Maxa, další z kandidátky Politika 21, ale sama Bobošíková. Jak je to s nevěrou, pořád nevíme.
Šéfredaktoři médií, které si rády říkají seriózní, odpoví, že je nevěry a rozvody vysokých politiků zajímají kvůli morálce a charakteru našich volených zástupců, o nichž máme právo vědět, že… Viz Kalousek, Paroubek a zbytek. Blábol. Morálku ani charakter nemůžete najít v profesi, jejíž podstata je vylučuje. Nakonec co by politici dělali, kdyby nemohli v médiích každý den říkat něco jiného? Mnohem zajímavější by ale bylo podívat se na morálku a charakter mnohých novinářů, kteří by se na rozdíl od politiků měli pokoušet sem tam se o pravdu aspoň otřít. Samozřejmě když zrovna nemají moc velkou kocovinu nebo se v jejich posteli neprobudila vdaná kolegyně z redakce.