Tvůj bratr gauner

Dva měsíce povolebního apelu KDU-ČSL, že s komunisty se o podpoře vlády nevyjednává, protože mají fuj-fuj program a minulost, a máme to: včera večer zapnu televizi a vidím bratra Miroslava Kalouska, jak mu znovu ve smrtelně vážné tváři cuká brada. Samozřejmě jsem hned tušil, o co jde. Kalouskovi cuká brada jen tehdy, když se v zájmu nás všech chystá popřít sám sebe a udělat sviňárnu, za níž určitě nepůjde do nebe...

. Tentokrát KDU-ČSL začne vyjednávat o menšinové vládě s ČSSD, podporované KSČM.
„Je to věc, kterou voliči, kterým záleží na pluralitním systému a existenci malých stran, pochopí,“ prohlásil Kalousek. Ne není. Samozřejmě pokud na moment zapomenu na cynickou realitu, že my voliči nakonec pochopíme všechno, protože víme, že politici kvůli moci strčí hlavu i do záchodu. Případný vstup KDU-ČSL do vlády s ČSSD podporované KSČM nemá s pluralitou nic společného. Naopak. Striktně řečeno by popřel výsledky svobodných voleb, protože na jediného vítěze, ODS, by nakonec zbylo skutečné leštění parlamentních lavic. A navíc: co má s pluralitou společného podpora od nepluralitní Filipovy strany?
A pak existence malých stran. Kalousek by měl jen doufat, že se Ten nahoře přes deset let nedívá na televizi. Protože jinak se bude smažit v suterénu pekla i s Vojtěchem Filipem. Jeho poslední zrada a mnohaletá politická prostituce KDU-ČSL jen dokazují, že bychom měli malé strany jako lidovce a zelené konečně poslat k čertu. Protože i zelení, kteří se stejně jako lidovci po Paroubkově ostudném projevu právem ČSSD štítili, tento týden připustili, že je jim levice vlastně bližší než ODS, pokud z ní kápne nějaké vládní křeslo. Samozřejmě že jsme všichni věděli i to. Ale jen pro formu.