Hygiena a falus

Podobně jako mnozí jiní lidé, jimž se říká novináři a kteří se živí kladením si hloupých otázek, kladu si i já občas hloupou otázku, proč je v téhle zemi takový svinčík. Osm týdnů po volbách máme místo vlády a funkční sněmovny programové vyjednavače, kteří spolu nechtějí vyjednávat. Policejní prezident neumí sundat nohu z plynu a píše pubertální dopisy. Vedoucí dopravního inspektorátu řídí opilý. Proč to všechno? Včera jsem objevil zajímavou studii, jež by mohla podobné společensky patologické jevy vysvětlovat: smrdíme.


Nedělám si srandu. Podle seriózního výzkumu používají méně anti-perspirantů a deodorantů než my pouze Rusové a Rumuni, což nejsou – a s politickou korektností teď s radostí k čertu - právě dva národy určující hygienické trendy. Možná to tedy bude vzájemný tělesný zápach, co ve vedru brání předsedům dvou nejsilnějších politických stran, ODS a ČSSD, aby naplnili mandáty nás voličů, jak rádi říkají, a začali konečně pracovat, když je stále platíme. Ostatně pokud si vzpomínám, sliboval například Jiří Paroubek na billboardech už před volbami, že pro nás bude pracovat. Málem jsem mu volal, když mi přestal splachovat záchod. Jestli je to tak, mělo by nás řešení volebního patu stát asi 200 korun, cenu dvou anti-perspirantů.
Dostal se mi do rukou ještě jeden zajímavý výzkum, týkající se politických preferencí. Nejsem sice sociolog ani Radim Uzel, mohl by nám ale laicky pomoci objasnit podfuk militantního feminizmu shora, který na nás občas vybafne z médií v podobě Olgy Sommerové či Věry Chytilové. Ženy podle výzkumu tíhnou k jakékoli vládě s ČSSD, tedy k Jiřímu Paroubkovi. Dokonce dvakrát víc než my muži, což je co říct! V tomhle případě bych v tom ovšem hygienu nehledal, jak vím nejen z televize. Určitě se spíš jedná o obraz silného mužského vůdce, který dokázal během roku a čtvrt zbavit svéprávnosti i svou vlastní stranu. Proč ne. A pak že se ženy chtějí přirozeně emancipovat od nadvlády mužů a nežehlit.